Vasario 29-osios popietę į Raigardo kelio postą krovininiu automobiliu „Iveco“ su puspriekabe – tralu iš Baltarusijos atvažiavęs šios šalies pilietis S. R. muitinės pareigūnams deklaravo nieko draudžiamo nevežantis.

Vairuotojas sakė vykstantis į Lenkiją paimti krovinio – traktoriaus. Tačiau pažvelgus į autovežio puspriekabės dugną muitinės pareigūnams kilo įtarimų, kad jame gali būti įrengta slėptuvė.

Po detalaus patikrinimo paaiškėjo, kad tralo dugnas išties dvigubas, o ten buvusioje slėptuvėje rasta net 58 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk“, „NZ Gold“ ir „NZ Black“. Nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 202 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.
S. R. buvo sulaikytas, kovo 2 d. Kauno apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas trims mėnesiams.

Cigarečių kontrabandą vežantys autovežiai – ne naujiena muitinės pareigūnams. 2019 m. rugpjūtį Medininkų kelio posto muitininkai 3 654 pakelius cigarečių rado septynis lengvuosius automobilius iš Baltarusijos gabenusio autovežio puspriekabės konstrukcijoje (rėmuose).
O 2020 m. sausį panašus kiekis rūkalų buvo aptiktas Vilkaviški rajone, autovežio „Mercedes Benz“, irgi vežusio lengvuosius automobilius, konstrukcijoje.