Šiaulių apygardos teismas atsižvelgė, kad moteris iki šiol nebuvo bausta, todėl skyrė minimalią bausmę. Sunkinanti aplinkybė buvo ta, kad nuteistoji nusikaltimą padarė būdama neblaivi. Bylos duomenimis, policijos pareigūnai moterį rado pasislėpusią po balkonu, jai nustatytas 2,33 prom. girtumas. Teismas įvertino liudytojų parodymus bei telefoninius pokalbius.

Po teismo kaltinamoji savo kaltę toliau neigė ir dėl nusikaltimo kaltę vertė ant savo kaimynės. Pasak nuteistosios, nors psichotropiniai vaistai buvo išrašyti jai, bet tą vakarą moteris savo mažamečius vaikus buvo patikėjusi prižiūrėti kaimynei. Vaiko teisių apsaugos tarnyba yra apribojusi Eglės teises į vaikus. Po teismo moteris neslėpė apmaudo.

„Vaikai nematys mamos tris metus, kokį ryšį jie galės išlaikyti. Kodėl teisėjas neatsižvelgė į tai? Vaistai buvo išrašyti man, bet tą vakarą vaikus prižiūrėjo kaimynė. Ji žinojo, kur vaistai yra“, – žurnalistams komentavo nuteistoji.

Norėjo nuraminti

Bylos duomenimis nusikaltimas įvykdytas 2019-ųjų kovo 8-ąją. Du mažamečius vaikus ir vieną nepilnametį sūnų auginusi moteris namuose susitiko su drauge, jos vyru ir jų vaikais. Suaugusieji vaišinosi degtine, sidru, mažamečiai žaidė. Vakarėliui įsisiūbavus, vaikai ėmė lakstyti iš buto po laiptinę. Kad mažamečiai sūnūs būtų ramesni, Eglė jiems sugirdė raminamųjų tablečių. Tai pastebėjo viena iš kaimynių. Netrukus buvo iškviesti policijos pareigūnai, Valstybinės vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai. Nukentėjusieji vaikai nugabenti į ligoninę, šlapimo tyrimai parodė, kad jų organizme yra psichotropinių medžiagų.

Tyrimo metu moteris kaltę kategoriškai neigė, bet vėliau pripažino, kad norėdama nuraminti savo vaikus, kartais duodavo „Sedativ“ tablečių. Tačiau lemiamą vakarą, kaip buvo nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, vaikams buvo sugirdyta po pusę „Relanium“ tabletės, jas sutrinant šaukštu ir sumaišius su vandeniu.

Buvo žinoma Vaiko teisių tarnybai

Iki nusikaltimo įvykdymo nuteistosios šeima buvo žinoma Vaiko teisių tarnybai, buvo stebima trejus metus. Nuteistoji tuo metu viena prižiūrėjo tris vaikus, mažamečių vaikų tėvas dirbo užsienyje. Šiuo metu vaikai pas tėvą, vyresnysis sūnus auga pas močiutę. Eglė buvo kaltinama dar ir tuo, kad tą vakarą būdama neblaivi tyčia pastūmė vieną iš savo mažamečių vaikų, kuris griūdamas nesunkiai susižalojo, tačiau teismas nenustatė, kad moteris tai galėjo padaryti tyčia, todėl dėl šio kaltinimo ją išteisino.

Nuteistoji nuosprendį dar gali skųsti Apeliaciniam teismui.

Nuosprendžiui įsiteisėjus ji bus suimta, bausmę turės atlikti pataisos namuose.