Šeštadienį vakare Kauno oro uoste dirbę pasieniečiai iš oro uosto tarnybų gavo pranešimą apie situaciją išvykimo terminale. Tarp į Londoną skrendančių keleivių buvo neblaivus vyras. Jis kabinėjasi prie žmonių, triukšmauja ir elgiasi neadekvačiai.

Pasieniečiai šį 29-erių JAV gyvenantį Lietuvos pilietį sulaikė ir pristatė į VSAT tarnybines patalpas. Iškviesti policijos pareigūnai vyrui nustatė 2,35 promilės girtumą, praneša VSAT.

Pasieniečiai jam pradėjo administracinės bylos teiseną. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo JAV lietuviui gresia bauda nuo 40 iki 140 eurų, o už asmens pasirodymą viešosiose vietose įžeidžiant žmogaus orumą ir dorovę - bauda nuo 20 iki 100 eurų. Vyrui prablaivėjus jam įteiktas šaukimas atvykti į Kauno oro uosto pasienio kontrolės punktą, kur bus nagrinėjama jo byla. Į Londoną jis taip ir neišskrido.

Tą patį vakarą Kauno oro uosto pasieniečiai išvykimo terminale sulaikė dar vieną girtą keleivį, 45-erių Šilalės rajono gyventoją. Jis buvo susiruošęs skristi į Škotijos sostinę Edinburgą. Iš pažiūros akivaizdžiai neblaivus vyras necenzūriniais žodžiais plūdo oro uosto darbuotojus ir elgėsi agresyviai. Kauno oro uosto pasieniečiai Šilalės rajono gyventoją sulaikė ir atvesdino į VSAT tarnybines patalpas.

Girtumą atsisakęs tikrintis vyras buvo tiek apsvaigęs, kad VSAT pareigūnams sunkiai sekėsi su juo susikalbėti. Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė į oro uostą atvykusiems policijos pareigūnams.