"Kaip viena versijų nagrinėjamas padegimas", - pareiškė prokuratūros atstovas. Tiriant bylą dėl gaisro Maskvos srities Šaturos rajone esančiame psichoneurologijos internate sulaikytas jo direktoriaus pavaduotojas.

Kaip ketvirtadienį pranešė Maskvos srities prokuroras Sergejus Vasiljevas, Šaturos rajono Dmitrovskij Pogosto gyvenvietėje esančio psichoneurologijos internato direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Rodinas sulaikytas įtarus sunkias pasekmes sukėlusiu priešgaisrinio saugumo taisyklių pažeidimu.

"Artimiausiu metu sulaikytajam bus pareikštas kaltinimas. Šiuo metu sprendžiamas jo arešto klausimas", - sakė prokuroras.

Jis paaiškino, kad tardymo metu nustatyta, jog A.Rodinui, kaip internato direktoriaus pavaduotojui, buvo nurodyta pasirūpinti šios įstaigos priešgaisriniu saugumu, tačiau jis nesiėmė jokių priemonių.

Per gaisrą Maskvos srities Šaturos rajono Dmitrovskij Pogosto gyvenvietėje, kilusį ketvirtadienį anksti rytą, septyni žmonės žuvo ir 12 apdegė.

Gaisras Maskvos srities Šaturos rajono Dmitrovskij Pogosto gyvenvietėje esančiame psichoneurologijos internate lokalizuotas 7 val. 33 min., pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos patarėjas ryšiams su žiniasklaida Viktoras Belcovas.

Anksčiau jis papasakojo, kad gaisras kilo ketvirtadienį 4 val. 02 min. Maskvos laiku (3 val. 02 min. Lietuvos laiku). NSM pirminiais duomenimis, kilus gaisrui, pastate buvo 55 žmonės - 53 neįgalieji ir du personalo darbuotojai.

V.Belcovas pažymėjo, kad du ugniagesių automobiliai atvažiavo prie pastato jau po šešių minučių, kai tik gavo pranešimą apie kilusį gaisrą. Šiuo metu ugnį gesina 10 brigadų. Ten taip pat yra penkios "greitosios pagalbos" brigados.

Pasak V.Belcovo internatas įsikūręs dviejų aukštų plytiniame name su medinėmis perdangomis. V.Belcovas taip pat pažymėjo, jog gesinti ugnį trukdo tai, kad artimiausias vandens šaltinis yra už kilometro nuo gaisro vietos.

Dmitrovskij Pogosto gyvenvietė yra už 45 km nuo Šaturos ir už 1 km nuo Korobovo miestelio.