Panevėžyje, Staniūnų g., kraujo klane gulintį žmogų praeiviai pastebėjo sekmadienio rytą, apie 7.20 val. Greitosios pagalbos medikai jam padėti jau negalėjo – netrukus vyriškis mirė.

Kaip rašo portalas „Sekundė“, pareigūnai ant mirusiojo kūno nei durtinių, nei pjautinių žaizdų nepastebėjo. Buvo sužalota vyro galva, manoma, kad vyras buvo sumuštas. Netrukus buvo nustatyta nužudytojo tapatybė, tai – tame pačiame kvartale gyvenęs 47-erių panevėžietis.

„Pirminiais duomenimis, įtariamasis ir nukentėjusysis nebuvo pažįstami, jie iki nelaimės laiko kartu neleido. Įvykio motyvai dabar tiriami. Teismo medicinos ekspertizė tiksliai parodys, nuo kokių sužalojimų mirė nukentėjusysis“, – „Sekundei“ sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės specialistas Tadas Martinaitis.

Kriminalistai visą sekmadienį rinko įkalčius tiek pačioje nusikaltimo vietoje, tiek ir aplinkinėje teritorijoje. Liudininkų teigimu, užmuštas žmogus rastas pusnuogis. Tačiau policijos atstovas tokios informacijos patvirtinti negalėjo. Pasak T. Martinaičio, įtariamųjų šioje istorijoje gali būti ir daugiau.

Naujienų portalo JP žiniomis, nepilnametis gerai žinomas pareigūnams. Vaikinas buvo užpuolęs žmogų ir smurtavo prieš jį, bet nukentėjusysis išgijo – neliko jokių pasekmių, o tai užpuolikui buvo lengvinanti aplinkybė.

„17-metis panevėžietis buvo pažeidęs viešąją tvarką, sulaikytas už vagystes. Abu, nepilnametis ir nužudytas vyras, gyveno tame pačiame kvartale“, – naujienų portalui JP sakė T. Martinaitis.

„Jis yra teistas šešis kartus. Paskutinį kartą teistas už smurtinio nusikaltimo padarymą ir viešosios tvarkos pažeidimą. Jam buvo skirta laisvės atėmimo bausmė, bet bausmės vykdymas buvo atidėtas. Praeityje jis buvo teistas ir už vagystes. Vėliau buvo duomenys, kad jis buvo smurtavęs šeimoje, tačiau tyrimas buvo nutrauktas. Dabar jam kitoje byloje yra pareikštas įtarimas. Tai yra smurtiniai veiksmai“, – sakė Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Valdemara Chodorcevičienė.