Redakciją pasiekusioje vaizdo medžiagoje buvo užfiksuota kaip lietuvis gesintuvu daužo automobilį, rėkia ir stengiasi patekti į transporto priemonę.

Pasirodo, kad liudininkų užfiksuotas incidentas įvyko sekmadienį, apie 8.30 val., jis kilo prie Vilniaus ir Benediktinių gatvių sankryžos, šalia naktinio klubo „Mojito Nights“. Iš klubo išėję trys juodaodžiai ir lietuvis pradžioje kalbėjosi, kažką aiškinosi. Netrukus žodinis konfliktas peraugo į muštynes.

Besitalžant vidury gatvės, teko sustoti pravažiuoti negalinčiam „Toyota“ vairuotojui. Tuo pasinaudojo užsieniečių trijulė – sušoko į automobilį ir užsirakino jame. Bet didžiai užsirūstinęs lietuvis nenurimo – bandė pasiekti juos per vairuotojo dureles. Niekuo dėtas vairuotojas iššoko iš automobilio ir pasitraukė saugiu atstumu.

Užsieniečiai užrakino visas automobilio dureles, o lietuvis tada iš netoliese stovinčio taksi (vairuotojas buvo viduje, tat mašina nebuvo užrakinta) pasičiupo gesintuvą ir ėmė juo daužyti „Toyota“, kurioje slėpėsi užsieniečiai. Išdaužė vairuotojo pusės langą, galinį suskaldė, apdaužė variklio dangtį ir kt. Tada du iš trijulės atsirakino dureles ir spruko, trečias liko automobilyje. Tuo metu atvyko policija.

Nebuvo suimti

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komunikacijos atstovas spaudai informavo, kad muštynių dalyviai nebus suimti, iš jų paimti asmens dokumentai. Jų atžvilgiu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Policijos departamentas šalies įvykių suvestinėje išplatino daugiau informacijos apie apgadintą transporto priemonę.

„Vilniuje, Vilniaus g., važiuojamojoje kelio dalyje, tarp grupės vyriškių kilo konfliktas, peraugęs į muštynes, kurių metu jie įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką bei apgadino du pravažiuojančius automobilius. Bendras nuostolis dėl apgadintų automobilių – 2 300 eurų. Vyras (g. 1975 m.), suteikus med. pagalbą, uždarytas į areštinę dėl turto sunaikinimo. Dar trys įtariamieji (g. 1992 m.) uždaryti į areštinę“, - informavo policija.

Susidūrė du policijos ekipažai

Būtent į šias muštynes skubėję policijos pareigūnai patys pateko į nemalonią situaciją. Sekmadienio rytą Vilniaus senamiestyje kilo grupinės muštynės: susikovė baltieji su juodaodžiais. Gavę iškvietimą dėl šio įvykio, J. Basanavičiaus ir Švitrigailos gatvių sankryžoje susidūrė dviejų policijos ekipažų automobiliai.

Į įvykio vietą buvo skubiai pasiųsti keli policijos ekipažai. Du iš jų susidūrė J. Basanavičiaus ir Švitrigailos gatvių sankryžoje. Susidūrė du „VW Transporter“ mikroautobusai.

Pirminiais duomenimis, Mobiliosios kuopos autobusiukas per sankryžą važiavo degant žaliam šviesoforo signalui, o Patrulių rinktinės mikroautobusas, su įjungta sirena ir švyturėliais, į sankryžą įvažiavo degant raudonam signalui. Po susidūrimo abu automobiliai atsidūrė priešpriešinio eismo juostoje.

Avarijos metu žmonės nesužaloti.