Ikiteisminį tyrimą dėl disponavimo labai dideliu kiekiu narkotikų atlieka LKPB. Vilniaus policijos Patrulių rinktinės vyresnysis patrulis (gim. 1990 m.) ėmėsi tarpininkauti – pasiūlė kyšį LKPB pareigūnui už tam tikrą byloje esančią informaciją ir tyrimo įtakojimą.

Buvo sankcionuotas nusikalstamos veikos imitavimo modelis. Vasario 18 d. patrulis po darbo LKPB pareigūnui perdavė 8 tūkst. eurų ir tada buvo sulaikytas. Jis uždarytas į areštinę dviem paroms.

O vasario 19 d. sulaikytas advokatas, įtariamas tais pačiais nusikaltimais, kaip ir patrulis: prekyba poveikiu ir papirkimu. Maksimali bausmė gresianti už šias nusikalstamas veikas siekia iki 7 metų laisvės atėmimo.

Įtariamųjų darbovietėse ir gyvenamosiose vietose atliktos kratos, kurių metu išimta tyrimui reikšminga medžiaga. Ikiteisminio tyrimo veiksmai tęsiami.

Ketvirtadienį patrulis apklaustas teisme. Dėl jo suėmimo į teismą nebus kreipiamasi (jam bus skirta švelnesnė kardomoji priemonė). O dėl kardomosios priemonės advokatui bus sprendžiama artimiausiu metu. Neoficialiais duomenimis, policininkas ir advokatas yra svainiai.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.