10 parų areštas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir išteisinimas dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams – tokią bausmę Klaipėdos apygardos teismas praėjusių metų lapkritį skyrė jaunuoliui iš Plungės.

Tačiau Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Linas Kiaurakis, nesutikęs su išteisinimu ir tokia švelnia bausme, Lietuvos apeliaciniam teismui įteikė apeliacinį skundą. Teismas su prokuroro argumentais sutiko, vyrą kaltu pripažino ir dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams bei skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma prokurorui leido pagrįstai manyti, kad kaltinamasis, turėdamas tikslą parduoti ir kitaip platinti narkotinę medžiagą – kanapes, jų pardavė nepilnamečiui, taip padarydamas nusikalstamą veiką, priskiriamą labai sunkių nusikaltimų kategorijai. Kratą atlikę pareigūnai, draudžiamų medžiagų rado ir kaltinamojo namuose. Jaunuoliui buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams.

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą įrodymų dėl plungiškio kaltės kanapes parduodant nepilnamečiui nematė ir vyrą kaltu pripažino tik dėl disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Lietuvos apeliaciniam teismui skirtame apeliaciniame skunde prokuroras teigė, kad uostamiesčio teismas neišsamiai išnagrinėjo visas bylos aplinkybes ir byloje esančių duomenų nevertino kaip įrodymų visumos. Prokuroras teismo prašė kaltinamajam skirti 5 metų laisvės atėmimo bausmę.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.