Sulaikymo metu nuo pareigūnų sprukti bandęs S.Aidietis buvo sužeistas policininko paleistu šūviu iš pistoleto. Pareigūnas taikė į bėglio kojas, bet šis pritūpė ir kulka įsmigo į sėdmenis.

Vyriškis buvo paguldytas į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę. Dabar jis pervežtas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę, kurioje gydomi susirgę suimtieji ir nuteistieji. Kai S.Aidietis visiškai pasveiks, bus uždarytas į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą. Medikų teigimu, vyriškis sveiksta, jau šeštadienį galėjo vaikščioti ir sėdėti, duoti parodymus.

Tuo tarpu pats S.Aidietis teigia negalįs judėti. Todėl į teismo posėdį ant neštuvų vyriškį atnešė du Greitojo reagavimo rinktinės "Aras" pareigūnai. Nuo neštuvų įtariamasis nesikėlė ir posėdyje. Pareigūnai teismo salės viduryje pastatė neštuvus su ant jų gulinčiu įtariamuoju.

S.Aidiečio bendrą G.Juchną dviem mėnesiam teismas leido suimti dar praėjusį ketvirtadienį. Abiem vyriškiams jau yra pareikšti kaltinimai.

Leisdamas suimti šiuos įtariamuosius, teismas atsižvelgė į bylą tiriančio Generalinės prokuratūros prokuroro motyvus, jog būdami laisvėje, įtariamieji gali bandyti bėgti, slapstytis, trukdyti tyrimui ir daryti naujus nusikaltimus.

Bylos duomenimis, pirkėju apsimetusiam policininkui vyriškiai praėjusį pirmadienį iš pradžių perdavė 1 gramą marihuanos. Kitą dieną V.Vivulskio gatvėje G.Juchna ir S.Aidietis už 20 tūkst. 500 litų pareigūnams pardavė 1 kilogramą 3 gramus marihuanos.

Įtariamuosius sulaikė pagal nusikalstamos veikos imitavimo modelį veikę Kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Kai narkotikų pirkėju apsimetęs kriminalistas paėmė marihuaną ir sumokėjo pinigus, pasirodė jo kolegos ir pradėjo sulaikymo operaciją. Supratę, kad pakliuvo į pasalą, įtariamieji bandė sprukti.

Sulaikymo operacijoje dalyvavo Greitojo reagavimo rinktinės "Aras" pareigūnai, nes buvo įtarta, kad vienas iš prekeivių gali būti ginkluotas.

G.Juchną, ir S.Aidietį prokuratūra laiko ypač įžūliais aferistais - jiedu vadovavo skandalingai pagarsėjusiai uždarajai akcinei bendrovei "Enija", kuri rinko iš žmonių indėlius, žadėdama dideles palūkanas, o paskui pinigus pradangino.

Bendrovės buvęs vyriausiasis finansininkas G.Juchna baudžiamosios atsakomybės tada išvengė, o direktorius S.Aidietis buvo nuteistas 5 metų laisvės atėmimu. Iš kolonijos jis paleistas 2001 metais, likus 8 mėnesiams iki galutinės bausmės atlikimo dienos.

Pareigūnai turi duomenų, kad vos išėjęs į laisvę S.Aidietis pradėjo daryti naujus nusikaltimus - pasisavintus indėlininkų pinigus investavo į narkotikų verslą.