Vasario 15 d., apie 20 val. 15 min., Vilniuje, namuose, neblaivi (2,65 prom. alkoholio) moteris (gim. 1981 m.) pagimdė kūdikį.

Moteris ir kūdikis paguldyti į ligoninę.

Įvykis tiriamas.

Laukiama tyrimų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio specialistė Loreta Kairienė Delfi informavo, kad šiuo metu yra sprendžiama dėl ikiteisminio tyrimo pagal Lietuvos Respublikos BK 137 str. 1 d. (sunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo) pradėjimo.

Anot komunikacijos atstovės, pareigūnai ikiteisminio tyrimo pradėjimui turi 10 dienų. Šiuo metu laukiama vaikelio kraujo tyrimo, medikai aiškinasi ar mažylio kraujyje yra alkoholio.

Pirminiais duomenimis, kūdikio motinai gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas už sunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo. Moteriai grėstų areštas arba laisvės atėmimas iki trijų metų.

Moteris su kūdikiu paguldyta į ligoninę, tačiau gydymo įstaiga jokios informacijos nesuteikia.

Šeimoje yra daugiau vaikų

Kaip žurnalistams pirmadienį sakė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius, moteris bei kūdikis tebėra ligoninėje, šiuo metu vaiko teisių specialistai bendrauja su medikais bei moterimi ir aiškinasi situaciją.

„Šiuo metu vertinama šeimos situacija, bendraujama su sveikatos specialistais, žiūrima, kokios pagalbos reikės šeimai“, – sakė jis.

Ši šeima anksčiau nebuvo žinoma vaiko teisių specialistams. Jų žiniomis, šeimoje yra daugiau vaikų.

Pasak G. Batulevičiaus, apie gimdymą tarnybas informavo giminaičiai.

„Tai nėra dažnas atvejis“, – apie neblaivią gimdyvę sakė vaiko teisių tarnybos atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)