Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai pagal gautą uždarosios akcinės bendrovės pareiškimą atliko ikiteisminį tyrimą dėl dingusios siuntos su mobiliojo ryšio telefonais. Pirminėje informacijoje buvo nurodyta, kad išsiųstas siuntinys klientams, kuriame buvo keturios pakuotės siuntų (10 mobiliojo ryšio telefonų), nepasiekė užsakovo, todėl pastarasis pradėjo reikšti pretenzijas įmonei. Atlikus procesinius veiksmus, pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad siuntos „dingimo“ istorijoje figūruoja du vienos Kauno apskrityje veikiančios ir logistikos paslaugas teikiančios įmonės darbuotojai.

Anksčiau į policijos akiratį nepakliuvę 39 ir 50 metų kauniečiai siuntą tiesiog pasisavino. Vienas, pastebėjęs per klaidą sandėlyje pasiklydusią siuntą, kitam pasiūlė pastarąją pasilikti ir pasidalinti pusiau, jei niekas per pora savaičių nepasiges. Abu vyrai pasidalino po 5 naujus, originaliose pakuotėse buvusius mobiliojo ryšio telefonus, dėl ko įmonė, kuri kreipėsi į pareigūnus, patyrė 659 eurų žalą, praneša Kauno apskrities policija.

Nors abu vyrai prisipažino, gailėjosi ir atlygino žalą, baudžiamoji byla dėl vagystės perduota teisminiam nagrinėjimui. Už šią nusikalstamą veiką numatyti viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Tyrimą organizavo ir kontroliavo Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorai.