Naujieji prietaisai buvo pastatyti įvairiose sostinės gatvėse bei kai kuriose vietose miesto apylinkėse. Vienoje vietoje padirbėję 1,5-2 valandas pareigūnai važiuodavo kitur.

Kai kur leistino greičio viršytojų užfiksuota visai nedaug – pavyzdžiui, Didžiasalyje tik trys. Bet kitur su „trikoju“ sujungtas kompiuteris, pranešdamas apie užfiksuotus pažeidėjus, pypsėjo nuolat.

Pavyzdžiui, antradienio popietę pastačius mobilųjį greičio matuoklį Nemenčinės pl., pažeidėjai buvo fiksuojami vidutiniškai maždaug kas pusantros minutės.

Fotografuojant pažeidėjo automobilį prietaiso objektyvas sumirksi raudonai (jis visiškai neakina ir vairuotojams netrukdo). Tai pamatę kai kurie vairuotojai staigiai nuspaudžia stabdžių pedalą, bet tai jau neišgelbės – pažeidimas jau užfiksuotas.

Akivaizdu, kad dar nemažai vairuotojų nepripratę prie naujųjų matuoklių ir bando naudotis sena gudrybe: važiuoja „prisikabinę“ prie greitį viršijančio automobilio. Senieji greičio matuokliai tokioje voroje fiksuoja pirmąją mašiną, o sekantieji jai iš paskos lieka neužfiksuoti. Bet „trikojams“ tokios gudrybės nė motais – akimirksniu užfiksuojami visi voroje lekiantys „greičio pažeidėjai“.

Vien tik Nemenčinės plente, nors popietę eismas čia nebuvo intensyvus, užfiksuota 70 nustatyto greičio viršytojų. Vienas iš jų tik per plauką išvengė teisės vairuoti atėmimo: atkarpoje, kur leidžiamas 50 km/val. greitis, jis važiavo 101 km/val. Už nustatyto greičio viršijimą daugiau kaip 50 km/val. skiriama bauda nuo 450 iki 550 eurų ir atimama teisė vairuoti nuo vieno iki šešių mėnesių. Bet šį vairuotoją išgelbėjo numatytoji greičio matuoklio paklaida. Todėl jis bus baudžiamas kaip viršijęs nustatytą greitį daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 km/val., jam bus skirta bauda nuo 170 iki 230 eurų.

Pasak pareigūnų, „trikojai“ Vilniuje bus naudojami kiekvieną dieną.