Nuo penktadienio vakaro iki šeštadienio pavakarės LKPT pareigūnai jau surašė per šimtą protokolų dėl įvairiausių Kelių eismo taisyklių pažeidimų: leistino greičio viršijimo, vairavimo neblaiviam, stambiagabaričių krovinių pavojingo vežimo, pėsčiųjų vaikštinėjimo ne per perėjas arba degant raudonam šviesoforo signalui ir t.t.

Šeštadienį LKPT pareigūnai surengė reidą prie Klaipėdos. Nuo 8 iki 11 val. prie išvažiavimo iš Klaipėdos Vilniaus link buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas. Įkliuvo aštuoni girti.

Girčiausias buvo „Ford Focus“ vairuotojas. Maždaug 40 metų vyras pripūtė 2,67 prom. Kadangi už vairavimą, kai girtumas viršija pusantros promilės, numatyta baudžiamoji atsakomybė, maždaug po 20 minučių vyras buvo patikrintas dar kartą. Antru bandymu jis pripūtė 2,15 prom. Paklaustas, kodėl jau nuo pat ryto girtas, paaiškino, kad dirba statybose, todėl ir geria.

Baudžiamoji atsakomybė grėsė ir dar vienam vairuotojui, kuris pripūtė 1,56 prom. Laukdamas antro tikrinimo vyras laiko veltui negaišo: puolė gerti vandenį iš penkių litrų butelio, paskui kišosi pirštus į burną, vėmė, vėl gėrė vandenį ir t.t. Be to, jis griebėsi fizinės kultūros: čia pat ėmė daryti atsispaudimus. Ir jam pavyko prablaivėti – antrą kartą tikrinant alkotesteris parodė 1,15 prom. Vyras baudžiamosios atsakomybės išvengė. Bet vairuotojo pažymėjimo neteks ir gaus nemenką baudą.

Įdomių dalykų aptikta vieno tikrinamo automobilio bagažinėje. Joje pareigūnai aptiko automatą AK, keletą pistoletų ir granatų. Paaiškėjo, jog tai plastikiniais šratukais šaudantys vadinamieji airsoftiniai ginklai, skirti kariniams žaidimams. Tokie ginklai iš išvaizdos niekuo nesiskiria nuo tikrų. Vairuotojas sakė važiuojantis į varžybas.

Penktadienį vakare kelyje Klaipėda-Palanga dirbusių LKPT pareigūnai užfiksavo 140 km/val. greičiu atlekiantį „Subaru Impreza“ (leidžiamas greitis toje vietoje – 70 km/val.). Vairuotojas nepakluso pareigūnų nurodymui sustoti ir dar padidino greitį.

Jį nusivijusiam ekipažui teko važiuoti 180-190 km/val. greičiu. Prie Palangos bėglys buvo pavytas ir sustabdytas. „Subaru“ vairavęs jaunas vyras pasiaiškino kaip reta kvailai. Sakė, jog matė, kad jį stabdo policija, bet nenorėjo stabdydamas sukelti avarinės situacijos, todėl nuvažiavo toliau.