Pastaruoju metu itin sustiprėjo cigarečių kontrabandos srautai iš Baltarusijos: muitininkai šiemet jau sulaikė daugiau nei 3 mln. pakelių rūkalų (tai beveik 40 proc. viso pernai sulaikytų cigarečių kiekio).

Vasario 5-ąją, apie 19 val., muitinės kriminalistai patikrino vienos Vilniaus įmonės patalpas Minsko plente. Paaiškėjo, kad krovininių vilkikų remonto paslaugas teikusios įmonės angare įrengtas didžiulis cigarečių kontrabandos sandėlis, praneša MKT.

Pareigūnai atvyko per patį darbų įkarštį – keturi vyrai į vilkiko „Iveco“ puspriekabę jau buvo spėję pakrauti apie 500 baltarusiškų rūkalų dėžių. Iš viso angare buvo rastos 1749 dėžės su kontrabandinėmis cigaretėmis NZ, „Minsk“ ir „Fest“. Šių tabako gaminių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 2,73 mln. eurų.

Visi aptiktame sandėlyje buvę asmenys sulaikyti, o vėlesnių veiksmų metu MKT pareigūnai įvairiose Lietuvos vietose sulaikė dar du asmenis. Keturi iš sulaikytųjų yra Lietuvos piliečiai, vienas – Baltarusijos, o dar vienas turi dvigubą – Lietuvos ir Rusijos pilietybę.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių skyrimo sulaikytiesiems.

Tai jau antras cigarečių kontrabandos sandėlis MKT pareigūnų šiemet aptiktas Lietuvoje ir septintas su nelegaliais rūkalais sulaikytas krovininis automobilis. Iš viso šiemet jau sulaikyta 3 mln. pakelių cigarečių, kurių vertė – daugiau nei 10 mln. eurų.