Sausio 31 d., apie 22 val., į Lavoriškių kelio postą vilkiku „Iveco“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis A. M. muitinės pareigūnams deklaravo į Lietuvą vežantis lentas. Bet muitininkai, puikiai žinodami, kad mediena yra vienas populiariausių krovinių, kuriais maskuojama kontrabanda, nusprendė vilkiką patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Čia vilkiko vairuotojas ėmė spyriotis ir tempti laiką (pvz., aiškino, kad sugedo jo vilkikas), visaip siekdamas išvengti patikros rentgenu.

Tad pareigūnai labai nenustebo, kai detalios vilkiko apžiūros metu aptiko, jog pusę „Iveco“ puspriekabės užima kontrabandinių cigarečių dėžės. Likusioje puspriekabės dalyje sukrautos lentos irgi tebuvo butaforija: oficialaus krovinio viduryje buvo palikta tuščia ertmė, irgi prikrauta cigarečių dėžių.

Iš viso A. M. vežė 280 tūkst. pakelių 7 rūšių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 977 tūkst. eurų.
Kontrabanda, vilkikas ir jo vairuotojas buvo sulaikyti, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl cigarečių kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Sekmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu A. M. suimtas mėnesiui. praneša MKT.

Patikslintais duomenimis, MKT pareigūnai ikiteisminiuose tyrimuose pernai iš viso sulaikė 8 mln. 250 tūkst. pakelių cigarečių kontrabandos.
Tai 34 proc. daugiau, nei 2018 m., kai buvo sulaikyta 6 mln. 100 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų.