Šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai Raigardo kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusios 30 metų Baltarusijos pilietės bei jos vairuoto automobilio „BMW 325“ dokumentus. Mašina buvo pažymėta rusiškais registracijos numeriais.

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė baltarusės pateiktas rusiškas automobilio registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, tai - visiška klastotė, praneša VSAT.

Pasieniečiai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Užsienietė apklausta kaip liudininkė ir paleista. „BMW 325“ saugomas Druskininkų užkardoje.

Sekmadienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu, kelyje Lazdijai – Seinai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį automobilį „Kia Rio“. Jis buvo pažymėtas lietuviškais registracijos numeriais. Transporto priemonę vairavo 31 metų Ukrainos pilietė.

Kalvarijos pasieniečiams prie vairo sėdėjusi užsienietė pateikė savo vardu išduotą Ukrainos vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai iškart nustatė, kad tai yra visiška klastotė.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas. Už tai ukrainietei gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

„Kia Rio“ perėmė kitu automobiliu vykę Ukrainos pilietės tautiečiai. Vienas jų turėjo tvarkingus dokumentus, tarp jų ir vairuotojo pažymėjimą.