Prieš metus, t. y. 2019 m. sausio pabaigoje, jau 9 kartus už įvairius turtinius nusikaltimus teistas 17-metis kaunietis ir 20-metė Šakių rajono gyventoja sugalvojo pasipelnyti. Pasitelkę dar vieną jaunuolį, kuris nusikaltimo padarymo metu neturėjo nė 16 metų, vienam degalinių tinklui priklausančiose degalinėse, esančiose Kauno miesto Dainavos, Žaliakalnio, Santakos ir Vilijampolės mikrorajonuose, per dvi savaites sugebėjo apgaulės būdu įgyti 1887,91 litrų kuro, taip padarydami žalos už 1922,22 eurus, praneša Kauno apskrities policija.

Siekdami pasipelnyti, trys jauno amžiaus asmenys sukūrė planą. Mergina parsisiuntė mobiliąją automobilių nuomos programėlę ir savo duomenų pagrindu susikūrė naudotojo paskyrą, kurią galėtų naudoti, norėdama gauti automobilių nuomos paslaugas. Tą kartą išsinuomoję automobilį „VW Golf“, juo pasivažinėjo po miestą ir grąžino jį atgal. Vėliau nuomojosi automobilius „Mini One“, „BMW X1“, „Toyota Auris“ ir pasinaudodavo ten buvusiomis kuro užpildymo kortelėmis: degalinėse įgydavo kuro, tačiau jo nepildavo į išnuomotus automobilius, o pylė į plastikines talpas.

Taip pat būdavo ir tokių atvejų, kai pildavo kurą tiesiai į kitų, pašalinių asmenų automobilius, o jie atsiskaitydavo jaunuoliams grynais pinigais. Tokių klientų susirasdavo net naudodamiesi socialiniais tinklais. Būtent tai pastebėjo ir galimą klastą įžvelgė įmonės atstovai, teikiantys automobilių nuomos paslaugas, – jų nuomojamuose automobiliuose turėtų būti kuro, nes juk atsiskaitymai kuro kortelėmis matomi, tačiau automobilių bakai likdavo tušti. Tyrimo metu nustatyta, kad visus automobilius nuomojo 20-metė Šakių rajono gyventoja.

Trijulės sugalvota nusikaltimo schema nors ir buvusi paini, tačiau Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnų profesionalaus darbo dėka išaiškinta, kaip ir pagrindinis nusikaltimo motyvas – neva tiesiog didelis poreikis pinigų asmeninėms išlaidoms ir pramogoms.

Ikiteisminiam tyrimui dėl sukčiavimo,pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d., vadovaujant Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4 -ojo skyriaus prokurorui N. Čepkauskui kaltieji asmenys buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir šiuo metu laukia teismo verdikto Kauno apylinkės teisme.