Policija praneša, kad 2019 m. gruodžio 30 d., apie 3 val. 20 min., gyvenamajame name Geležinėje gatvėje, Vilniuje, kilo gaisras, kurį užgesinus dviejuose skirtinguose butuose buvo rasti stipriai apdegę dviejų moterų kūnai. Dar du žmonės buvo sužaloti.

Nustatyta, kad gyvenamasis namas buvo padegtas. Dėl šio didelio atgarsio visuomenėje sulaukusio nusikaltimo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tyčinio dviejų ar daugiau žmonių nužudymo (pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 5 p., 7 p.). Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Aiškinantis įvykio aplinkybes ir išanalizavus visą gautą informaciją, š. m. sausio 16 d. buvo sulaikytas įtariamasis, kuriam įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl tyčinio dviejų ar daugiau žmonių nužudymo. Vilniaus miesto apylinkės teismas, įvertinęs surinktus įrodymus, įtariamajam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Už tokius nusikaltimus numatyta laisvės atėmimo bausmė iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.