Šįryt į Panevėžio apygardos teismą, keliolika minučių prieš 9 val., atėjo ir vienintelis kaltinamasis. 2000 m. gimęs panevėžietis Tadas Jankūnas kaltinamas tuo, kad 2017 m. gruodžio 10 d., apie 21 val., Panevėžyje, Panevėžio A. Lipniūno progimnazijos stadiono dalyje, esančioje prie Dariaus ir Girėno g. 21 ir 25 namų, peiliu vieną kartą dūrė nukentėjusiajam D. G. į gyvybei pavojingą kūno vietą – krūtinės ląstą, taip tyčia jį nužudė.

Bylą nagrinėja teisėja Danutė Švitinienė.

Panevėžiečiui T. Jankūnui pateikti įtarimai dėl tyčinio nepilnamečio nužudymo.

„Lemtingas buvo vienintelis dūris peiliu į krūtinės ląstą“, – praėjusių metų pabaigoje paskelbė prokuratūra.

Anot prokuratūros, nors jaunuolio kūnas rastas ne nuošalioje vietoje, o šalia daugiabučių namų, iškart iškviesta policija, tada įtariamojo nustatyti nepavyko.

Sudaryta tyrimo grupė intensyviai dirbo beveik pusmetį, kol buvo sulaikytas įtariamasis, tuo metu dar nepilnametis T. Jankūnas.

Praėjusių metų pabaigoje vykusioje spaudos konferencijoje Panevėžio apygardos prokuratūros 1-asis baudžiamojo persekiojimo skyrius vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis teigė, kad pagal surinktus tyrimo duomenis, nužudytas jaunuolis ir įtariamasis gyveno tame pačiame Panevėžio gyvenamajame kvartale.

Beje, prokuroras pabrėžė, kad nužudymo įrankis taip ir nebuvo rastas.

Jaunuolio nužudymo ikiteisminis tyrimas vyko beveik dvejus metus. Per tą laiką apklausta daugiau nei 120 liudytojų, skirtos užduotys bei ekspertizės, jų atlikimas užtruko pakankamai ilgai. Bylos medžiagą sudaro daugiau nei 22 tomų.

Įtariamasis pasinaudojo savo teise ir viso ikiteisminio tyrimo metu duoti parodymus atsisakė.

JP primena, kad gūdų 2017-ųjų gruodžio 10-osios vakarą į policiją skambinę žmonės nurodė, kad daugiabučio kieme rastas jaunuolis su durtine žaizda kakle. Į įvykio vietą atskubėję medikai konstatavo, kad paauglys jau miręs.

Jaunuoliui buvo vos 17-ka, jis mokėsi vienoje Panevėžio gimnazijų. Nužudytas gimnazijos moksleivis policijai žinomas nebuvo, jis anksčiau nebaustas ir neteistas.