Pirminiais policijos duomenimis, gruodžio 16-22 dienomis Lietuvos keliuose įvyko 146 eismo įvykiai. Juose 12 žmonių, tarp jų 1 nepilnametis, žuvo, 171 buvo sužeisti.

Tarp sužeistųjų - 35 nepilnamečiai.

Žuvo 7 pėstieji, 1 keleivis, 3 dviratininkai, 1 vairuotojas. Žuvo 9 vyrai ir 3 moterys. Jų amžiaus vidurkis - 51 metai, penktadienį pranešė Policijos departamentas.

Gruodžio 16-osios vakare Šiaulių rajone, keliu Šiauliai-Palanga važiavęs automobilis "Volkswagen Passat", vairuojamas 48 metų Šiaulių rajono gyventojo, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su ja važiuojančiu automobiliu "Audi 100".

Įvykio metu žuvo automobiliu "Volkswagen Passat" važiavęs 38 metų keleivis.

Automobilio "Audi 100" vairuotoja bei su ja važiavę 10 ir 15 metų vaikai dėl įvairių sužeidimų paguldyti į Šiaulių ligoninės vaikų chirurginį bei chirurginės reanimacijos skyrius, o automobilio "Volkswagen Passat" vairuotojas buvo pristatytas į tos pačios ligoninės terapinės reanimacijos skyrių, tačiau vėliau nuo patirtų sužalojimų mirė.

Gruodžio 17-osios ankstyvą rytą Druskininkuose automobilis "Audi 80", kurį vairavo 47 metų Varėnos gyventojas, nuvažiavo nuo kelių sankryžos ir atsitrenkė į medį. Įvykio metu susižalojo vairuotojas ir automobilio keleivė, 20 metų Varėnos gyventoja. Jie paguldyti į Druskininkų ligoninę.

Gruodžio 18-osios vakare Panevėžio mieste nereguliuojamoje sankryžoje automobilis "Volkswagen Passat", vairuojamas 49 metų Panevėžio miesto gyventojo parbloškė ir mirtinai sužalojo į važiuojamąją dalį ties pėsčiųjų perėja išbėgusį 65 metų Panevėžio miesto gyventoją.

Gruodžio 19-osios vakare Utenos rajone kelyje Utena-Kaltanėnai-Švenčionys automobilis "Nissan Patrol", vairuojamas 60 metų Utenos miesto gyventojo, užvažiavo ant važiuojamąją dalimi ėjusio 52 metų pėsčiojo Utenos rajono gyventojo. Nuo patirtų sužalojimų pėstysis žuvo.

Gruodžio 20-osios ryte Pasvalio rajone, kelyje Panevėžys-Pasvalys-Ryga, 36 metų vyro vairuojamas automobilis "Audi 80" partrenkė staiga į kelią išbėgusią 63 metų Panevėžio rajono gyventoją. Gulinčią ant kelio ją vėliau pervažiavo automobilis "Citroen X19". Nuo patirtų sužeidimų moteris mirė.

Gruodžio 21-osios pavakare Telšių rajone, Varnių mieste, automobilis "Volkswagen Passat", vairuojamas 51 metų Varnių miesto gyventojo, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į namą, kuriame buvo įsikūrusi vaistinė.

Įvykio metu nukentėjo tuo metu iš vaistinės išėjusi 49 metų pėsčioji, šio miesto gyventoja, ir minėto automobilio vairuotojas, kurie dėl patirtų sužalojimų buvo paguldyti į Klaipėdos miesto reanimacijos ir traumatologinį skyrius.

Gruodžio 22-osios vidurdienį Pakruojo rajone, kelyje Smilgiai-Pakruojis 68 metų vyro vairuojamas autobusas "Setra S215" partrenkė ir mirtinai sužalojo iš šalutinio kelio išvažiavusį 77 metų dviratininką, Pakruojo miesto gyventoją.

Gruodžio 22-osios pavakare Kėdainių rajone, kelyje Jonava-Kėdainiai-Šeduva, 41 metų vyro vairuojamas automobilis "Fiat Ducato" partrenkė ir mirtinai sužalojo į kelią išvažiavusį 12 metų dviratininką, Kėdainių rajono gyventoją.