Sekmadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių kontrolės punkte VSAT pareigūnai tikrino iš Baltarusijos įvažiavusį automobilį „VW Touran“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavo 64-erių Vilniaus gyventojas. Kartu vyko 61-erių vyras, irgi vilnietis. Abiejų keliautojų ir automobilio dokumentai buvo tvarkingi.

Kontrolę vykdę pasieniečiai ir muitininkai tarp kitų daiktų automobilio bagažinėje rado kartoninę dėžutę. Vairuotojo buvo paprašyta ją atidaryti. Paaiškėjo, kad pakuotėje buvo gyvas balandis, praneša VSAT.

Muitininkai ir VSAT pareigūnai patikrino ir abu vilniečius. Paaiškėjo, kad vienas po drabužiais vežėsi tris tampriai į kojines sukimštus balandžius, o kitas – dvi pušines sniegenas, kurios abi buvo sugrūstos į arbatos pakelį. Jokių gabenant gyvus gyvūnus reikalingų dokumentų vyrai, žinoma neturėjo. Nėra aišku, paukščiai sveiki, ar ligoti, kokio jie amžiaus ir kur užauginti, pranešė Muitinės departamentas.

Šiuo metu visi sparnuočiai saugomi ir maitinami Lavoriškėse esančiame Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos poste. Paukščių kontrabandininkams skirtos administracinės baudos.

Šį kontrabandos gabenimo atvejį tiria muitinės pareigūnai. Paukščiai saugomi narvuose, Lavoriškių punkte dirbančių veterinarijos specialistų patalpose.