Kas įvyko praėjusių metų vasarą viename Kauno Partizanų gatvės bendrabučių, panašu, žino tik tą dieną pas čia gyvenantį 52 metų Alvydą Rucevičių užsukę du jauni vyrai. Tiesa, jie įvykio aplinkybes traktuoja skirtingai arba nuo komentarų susilaiko.

Viešnagė šio kauniečio bute baigėsi tuo, jog vienas svečių kartu su šeimininku tapo kaltinamaisiais baudžiamojoje byloje, o kitas svečias – nukentėjusiuoju.

„Nieko neįvyko, aš esu visiškai nekaltas“, – prieš teismo posėdį žurnalistams sakė 52 metų A. Rucevičius.

Kaltinamieji vyro seksualinio prievartavimo byloje

Paklausus, jeigu nieko neįvyko, kodėl iškelta baudžiamoji byla už grupinį vyro prievartavimą bei skausmo sukėlimą, kaunietis tvirtai laikėsi savo pozicijos ir kaltę neigė.

„Jie abu pas manė atėjo, išgėrėme butelį degtinės. Aš „nusmigau“, o kas vyko toliau – nežinau. Tas nukentėjęs lyg ir per langą šoko“, – prieš teismo posėdį kalbėjo vyras.

Jis pridūrė, kad iš buto sprukęs svečias pradžioje tarsi jokių pretenzijų nereiškęs, o nukentėjusiu pasijuto nuo įvykio praėjus kelioms dienos.

Bylos duomenimis, nukentėjusiuoju pripažintas vyras seksualinę prievartą patyrė buto šeimininkui užsigeidus su juo lytiškai santykiauti. Tačiau su tokiu pasiūlymu jis nesutiko bei priešinosi, bet kartu į svečius atėjęs bendraamžis paėmė šio galvą ir laikė prispaudęs prie buto šeimininko lyties organų.

Lytinę aistrą bandyta tenkintis ir kitais būdais, tačiau prievartaujamas vyras tam priešinosi. Dėl to jis sulaukė smūgių kumščiais.

Kitas kaltinamasis šioje byloje, 25 metų Biržų gyventojas Dainius Malakauskas prieš teismo posėdį sėdėjo šalia bendraamžio nukentėjusiojo ir draugiškai su juo šnekučiavosi. Panašu, jog abu vyrai dėl to, kas įvyko, vienas kitam priešiškumo nejaučia.

Paklaustas, kas iš tiesų įvyko ir kodėl jų vizitas pas kitą kaunietį baigėsi baudžiamosios bylos iškėlimu, D. Malakauskas tikino neturintis ką pasakyti.

Nekalbus buvo ir nukentėjusiuoju pripažintas vyras. Jis pareiškė, jog viskas bus išsiaiškinta teisme. Paklausus apie jų seksualinę orientaciją visi trys proceso dalyviai tarsi susitarę teigė nuo bet kokių komentarų susilaikantys.

Šią bylą, pageidaujant tiek kaltinamiesiems, tiek nukentėjusiam ir prokurorei, teismas nusprendė nagrinėti uždaruose posėdžiuose. Pirmuoju bandymu jos atversti nepavyko, nes abu teisiamieji nesugebėjo susirasti advokatų.

Pagal pareikštus kaltinimus už sunkiausią inkriminuojamą nusikaltimą, seksualinį prievartavimą veikiant bendrininkų grupėje, gresia įkalinimas iki aštuonerių metų.