Vyriškis pranešė, kad prie jo priėję du vienuolikos metų berniukai pasakė, jog kažkas pagrobė mergaitę. Nepažįstamasis 11–12 metų mergaitę įgrūdo į sidabrinės ar auksinės spalvos automobilio bagažinę ir nuvažiavo. Pasak vaikų, automobilis buvo su geltonais numeriais (neaišku, ar tai taksi, ar užsienietiški numeriai).

Ant kojų sukelta sostinės policija, apie pagrobimą pranešta gretimų rajonų pareigūnams. Pagrobėjų automobilio ieško daugybė policininkų. Mieste ir apylinkėse kai kuriose sankryžose išstatyti ženklai, nurodantys mažinti greitį, pareigūnai stabdo ir tikrina automobilius.

Beje, vaikų nurodytoje vietoje, iš kur automobiliu su geltonais numeriais buvo išvežta mergaitė, pareigūnai rado angliškų cigarečių pakelį. O britiški automobilių numeriai yra geltoni.

Kiek po 21 val. Vilniaus policija išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad žmonės, pastebėję įtartiną sidabrinės ar auksinės spalvos automobilį su geltonais numeriais ar įtartinus asmenis, nedelsdami apie tai praneštų tel. 112. Pranešime taip pat rašoma: „Tėvų, kurie neturi duomenų, kur yra jų vaikai, prašome kuo skubiau paskambinti 112. Socialiniuose tinkluose pastebėję bet kokią galimai su įvykiu susijusią informaciją pasidalykite su mumis“.

Pagrobtas vaikas

Policija nežino, kas mergaitės tėvai. „Neturime informacijos iš tėvų, kad būtų negrįžęs panašaus amžiaus vaikas“, – rašoma Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate dėl šio įvykio įsteigtas štabas. Vėlų vakarą komisariate dirba ir apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas, ir jo pavaduotojas Mindaugas Stravinskas, ir Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Marekas Gulbinovičius.

Atnaujinta 09.35 val.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė susitiko su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla, kuris informavo apie tęsiamą vakar vakare galimai pagrobtos mergaitės paiešką, rašom Vidaus reikalų ministerijos feisbuko paskyroje.

„Šiuo metu policija tikrina įvairias galimo pagrobimo versijas, policijai svarbi bet kokia informacija, susijusiu su vakarykščiu įvykiu. Todėl prašau visų dalintis informacija paskambinus trumpuoju telefonu 112“, – sako ministrė.

Atnaujinta 07.38 val.

Policijos departamento atstovas LRT radijui komentavo, kad tai yra nestandartinė situacija ir šiuo metu tiriamos visos versijos - nuo pagrobimo iki melagingo pranešimo. R. Matonis taip pat patvirtino, kad tėvai, kurie būtų pasigedę mergaitės, į policiją dar nesikreipė.

„Patvirtinti 100 proc., kad tai tikras pranešimas negalime, kaip ir jo paneigti. Tikriname visas versijas“, – sakė jis.

Policija teigia sulaukusi šimtų piliečių pranešimų, informacijos, ji tikrinama.

Dingusios mergaitės ieškoma nuo 19.15 val. Paieška vykdoma. Daug surinkta medžiagos, ji analizuojama“, – LRT radijui teigė R. Matonis. Jis taip pat pridūrė, kad vietoje, kurioje galimai įvyko pagrobimas, yra nemažai vaizdo stebėjimo kamerų.

Atnaujinta 7.10 val.

Vilniaus policija pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo.

Galbūt pagrobtos mergaitės intensyviai ieškota visą naktį.

„Į pagalbą pasitelkti ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, bendradarbiaujama su kitomis institucijomis. Peržiūrėta daugybė įvairiose vietose įrengtų vaizdo kamerų, medžiaga analizuojama ir bendrinama su turimais duomenimis“, – teigiama sostinės policijos pranešime socialiniame tinkle „Facebook“.

Paieška kol kas nedavė užčiuopiamų rezultatų, į policiją iki šiol nesikreipė tėvai, kurie pasigestų savo vaiko, policija nėra gavusi oficialios informacijos apie Lietuvoje dingusį vaiką.

„Tyrimo metu iškelta daug versijų, visos jos nuodugniai tikrinamos“, – teigia policija.

Atnaujinta 1.40 val.

Apie 1 val. patruliai iš postų keliuose ir gatvėse buvo atšaukti. Pasak Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio, patruliai vykdo kitas su šiuo įvykiu susijusias užduotis.

Iki šiol policija negavo nė vieno pranešimo apie dingusį vaiką ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje.

Atnaujinta 0.50 val.

Ir po vidurnakčio įvykio vietoje dirbo pareigūnai. Apie 0.45 val. čia buvo penki patrulių ekipažai ir kriminalistai. Pareigūnai vėl apžiūrinėjo pagrobimo vietą, apklausė greta gyvenančius žmones.

Dėl šio įvykio iš namų iškviesta nemažai policininkų, kurie šią naktį turėjo ilsėtis.

Atnaujinta 0.25 val.

Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS teigė, kad visuomenė labai aktyviai teikia informaciją, tad liudininkų daugėja.

„Pareigūnai dirba visame mieste, liudininkų jau gali būti ir daugiau, jų daugėja, nes labai aktyviai visuomenė teikia informaciją“, – sakė J. Samorokovskaja

Po vidurnakčio ir toliau tęsiama trečiadienio vakarą sostinės Karoliniškių mikrorajone galbūt pagrobtos mergaitės paieška.

„Bendradarbiaujama su kitomis apskritimis vykdant policines priemones“, – teigė J. Samorokovskaja.

Atnaujinta 0.15 val.

Policija kreipiasi į visuomenę ir prašo atsiliepti vairuotojus, kurie sausio 15 d. nuo 18 iki 20 val. važiavo Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonais (ypatingai Laisvės prospektu ir Sausio 13-osios gatve), kurių automobiliuose įrengti vaizdo registratoriai.

Prašome vaizdo registratorių medžiagą išsaugoti ir susisiekti su policijos kontaktiniu asmeniu. Pareigūnai susisieks su pranešėjais.

Kontaktinis policijos asmuo: Eglė Šut, tel. Vilniuje 271 5060 arba el. paštu: egle.sut@policija.lt

Jūsų suteikta informacija gali labai pagelbėti tiriant šį rezonansinį atvejį.

Iš anksto dėkojame už pagalbą.

Atnaujinta 23.50 val.

Prieš vidurnaktį policija dar kartą kreipėsi į tėvus: „Dar kartą prašome visų tėvų, kurių vaikai negrįžo namo ir jie neturi informacijos apie jų buvimo vietą, paskambinti 112“.

Policija kontroliuoja išvažiavimus iš Vilniaus.

Vidurnaktį pareigūnai vis dar dirbo su liudininke, vaikais, pranešusiais apie pagrobimą, ir vyru, kuriam berniukai pasakė apie įvykį.

Socialiniuose tinkluose plinta įrašas, kuriame moteris prisistato kaip viską mačiusio berniuko mama. Ji teigia, kad tai tikrai nėra pokštas, kad „vos patys su draugais pabėgo, paskui pamatė, kaip mergaitę įsodino į bagažinę, užklijavo burną“. Moteris teigia, esą berniukai tos mergaitės nė nepažinojo.

Atnaujinta 23.04 val.

Trečiadienio vakarą prie prekybos centro BIG rasta piniginė su panašaus amžiaus mergaitės moksleivio pažymėjimu. Policija patikrino – paaiškėjo, kad ta mergaitė namuose.

Vėlų vakarą į policiją paskambinusi moteris pasakė, jog matė pagrobimą. Apie 22.50 val. ji dar buvo apklausiama.

Žinia apie vaiko pagrobimą plinta internete, socialiniuose tinkluose vilniečiai rašo, kad buvo bandyta pagrobti ir berniuką, bet jam pavyko pabėgti. Rašoma, kad plikagalvis pagrobėjas, prieš įgrūsdamas mergaitę į automobilį, užklijavo jai burną. Žmonės spėja, kad tai užsienietis, automobilyje lyg buvo du vyrai.

Socialiniuose tinkluose vilniečiai vienijasi, vieni kitus ragina internete nepranešinėti, kuriose miesto vietose tikrinami automobiliai, kad to nesužinotų pagrobėjai.

Populiarios „Facebook“ paskyros „Reidas Vilniuje“, kur žmonės pranešinėja apie gatvėse dirbančius pareigūnus, administracija išjungė komentarų rašymą po pranešimais apie mergaitės pagrobimą.

Atnaujinta 23.20 val.

Prie prekybos centro BIG buvo pastebėtas sidabrinės spalvos automobilis „Volvo“ su olandiškais numeriais. Jis buvo patikrintas, įtarimai nepasitvirtino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (743)