Vyras į trumpalaikę išvyką į namus buvo išleistas sausio 3 d. Asmuo yra nuteistas pirmą kartą, bausmės atlikimo metu drausminių nuobaudų neturėjo, nuolat dirbo, už nepriekaištingą elgesį ir pažangą mažinant nusikalstamo elgesio riziką, buvo skatintas 21 kartą, todėl nuolat savaitgaliais vykdavo į namus. Nuteistasis buvo ruošiamas lygtiniam paleidimui, jo nusikalstamo elgesio rizika buvo žema, praneša Kalėjimų departamentas.

Lietuvos Respublikos bausmių vykdymo kodeksas numato, kad nuteistieji, laisvės atėmimo bausmę atliekantys atvirojoje kolonijoje ir neturintys galiojančių nuobaudų už bausmės atlikimo metu padarytus pažeidimus, kartą per savaitę iki dviejų parų ne darbo metu gali parvykti į Lietuvos teritorijoje esančius namus ar aplankyti artimus giminaičius.

Apie įvykį informuota policija, vykdoma nuteistojo paieška. Įstaigoje pradėtas tarnybinis patikrinimas, kriminalinės žvalgybos pareigūnai taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 242 straipsnis „Vengimas atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą“, numato, kad tas, kas būdamas nuteistas arešto ar laisvės atėmimo bausme, tačiau dar nesuimtas vengė atlikti paskirtą bausmę arba būdamas laikinai išleistas iš areštinės ar įkalinimo arba kardomojo kalinimo vietos be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.