Pranešama, kad reido metu vairuotojų, kurie viršijo leistiną alkoholio normą, nenustatyta. 5 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos normos (0.09 prom., 0.19 prom., 0.16 prom., 0.27 prom., 0.35 prom.).

Tačiau neblaivus vairuotojas buvo nustatytas pareigūnams vykstant į priemonę Kėdainių rajone. Kauno r., Piliuonos k., sustabdytas automobilis „VW Golf“, kurio vairuotojas ne tik neturėjo teisės vairuoti transporto priemones, bet ir vairavo būdamas neblaivus. Vyrui (gim. 1990 m.) nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,25 prom.

Paaiškėjo, tai jau ne pirmas kartas, kuomet pareigūnai šį vyrą sustabdo vairuojant vartojus alkoholio. Jam jau yra paskirta nuobauda už vairavimą esant neblaiviam, kurios jis dar neįvykdęs.

Taip pat, kartu su Kauno apskrities policijos pareigūnais, visą šeštadienį Kaune ir Kauno rajone dirbo Lietuvos Kelių policijos tarnybos pareigūnai. Jie papildomai surašė 15 protokolų už įvairius KET pažeidimus, tarp kurių buvo nustatytas vienas vairuotojas, neturėjęs teisės vairuoti, 3 nustatyto leistino greičio viršijimo atvejai, kuomet vairuotojai greitį viršijo daugiau nei 50km/h, 3 valstybiniai numeriai, naudoti ne ant tų transporto priemonių. Nežymėtu automobiliu užfiksuota dar 243 pažeidimai.

Reido metu nustatyti 5 pažeidimai – įvažiavimas į priešpriešinę eismo juostą, pažeidžiant KET reikalavimus, važiavimas degant draudžiamam šviesoforo signalui, dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimas, keli saugos diržų dėvėjimo pažeidimai. Iš viso pareigūnai patikrinimui sustabdė 445 transporto priemones.

Policija primena, kad tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojus raginame kelyje laikytis Kelių eismo taisyklių, būti kantriems ir atidiems.