Pirmadienį tarp Jungtinės Karalystės lietuvius vienijančių socialinio tinklo „Facebook“ grupių ėmė plisti skelbimas apie Saulių Rimkų – Linkolno miesto ligoninėje nuo liepos pabaigos gydomą lietuvį.

Įrašo autorė prašo šia informacija pasidalinti ir klausia – gal kas vyro pasigedo ir ieško?

Autorės minimas Saulius Rimkus šių metų liepos 28-ąją buvo žiauriai sumuštas savo namuose Linkolne. Jį, miegantį lovoje, ten užklupo Latvijos pilietis Atis Vetrins ir smarkiai sudaužė lietuvio galvą.

Lietuvis bute aptiktas tik praėjus 14 valandų po užpuolimo, jis buvo be sąmonės, iš burnos sruvo kraujas.

Ligoninėje jam nustatyta smegenų trauma, dėl kurios vyras negali judėti ir kalbėti. Medikai patirtas traumas palygino su sužalojimais, kurie ant žmogaus kūno lieka po susidūrimo su automobiliu. Saulius Rimkus tik rugsėjį atmerkė akis, visą gydymo laiką jis maitinamas per zondą, gyvybės palaikymui būtina medicininė įranga.

„Jo ateities prognozės yra niūrios, o galimybės atsistatyti – labai menkos“, – bylą nagrinėjant Linkolno Karūnos teisme sakė prokuroras Richardas Thatcheris.

A. Vetrins spalio mėnesį už sunkų lietuvio sužalojimą nuteistas 10 metų kalėjimo. Kaltininkas surastas greitai, nes jį prieš užpuolimą matė kartu su S. Rimkumi bute gyvenantis žmogus, o po nusikaltimo A. Vetrins draugams gyrėsi, jog „pamokė“ vyrą.

Neblaivus latvis nutarė surengti egzekuciją pamanęs, kad jo draugė yra jam neištikima su lietuviu.

Saulius Rimkus