Šventinę naktį Vilniaus gatvėse dirbę pareigūnai be perstojo skubėjo į pagalbą alkoholio padauginusiems, nesiorientuojantiems bei sužalotiems žmonėms. Per naktį patruliai Vilniaus mieste vyko į apie 40 įvykių susijusių su smurtu artimoje aplinkoje. Pasirodo, kad Kūčių naktį piliečiai nebuvo linkę ramiai miegoti ar taikiai švęsti su artimais žmonėmis.

Priešas alkoholis

Apie 19 val. policijos pareigūnų pagalbos prireikė Gerosios Vilties gatvėje. Pranešėja informavo, kad neadekvatus vyriškis elgiasi agresyviai, reikia policijos pareigūnų pagalbos.

Pasirodo, kad pilietis gydėsi priklausomybės ligų centre, o iš jo buvo išrašytas dėl režimo nesilaikymo. Pavartojęs alkoholio vyras bandė grįžti į ligoninę, bet darbuotojos jo jau nebepriėmė.

Pilietis neapsidžiaugė atvykusiais pareigūnais ir pradėjo priešintis, tam kad sutramdytų vyriškį patruliai turėjo panaudoti jėgą bei antrankius. Tarnybiniame automobilyje nusiraminęs asmuo atsiprašė, galiausiai jis buvo nuvežtas į areštinę.

Muštynėmis paminėtos šventės

Šv. Kūčių vakarą pareigūnai išsijuosę dirbo smurtuose, padauginę alkoholio žmonės dalino ne šiltus apkabinimus, o skaudžius smūgius.

Vilniuje įsikūrusios ligoninės darbuotojai apie 19.45 val. policijai pranešė, kad atvyko vaikinas su stipriai sumuštu veidu. Pirminiais duomenimis, nelaimėliui buvo nustatyti daugybiniai veido sužalojimai bei nosies lūžimas. Jaunuolis medikams paaiškino, kad jį apie 15 val. sumušė nepažįstamas asmuo.

Apie 21 val. Kalvarijų gatvėje esančiame bute moterį puolė vyro brolis. Konfliktui numalšinti prireikė net ir policijos pareigūnų pagalbos.

Tuo pačiu metu Vaduvos gatvėje taip pat buvo smurtaujama prieš moterį. Nukentėjusioji pareigūnams pasakojo, kad šventą dieną prigėręs vyras sukėlė jai fizinį skausmą.

Nemenčinėje pareigūnai bei medikai skubėjo į pagalbą stipriai sumuštam apie 50 metų vyrui. Pirminiais duomenimis, praeivis pastebėjo ant žemės gulintį vyrą, jam buvo stipriai sužalota galva, pilietis nerimavo dėl sužalotojo gyvybės.

Ramiai žmonės nešventė ir Vievyje, Liepų gatvėje sukonfliktavo sutuoktiniai. Pasirodo, kad moteris stūmė vyriškį į veidrodį, po smūgio veidrodis sudužo. Moteris specialiosioms tarnyboms pranešė, jog stiklai supjaustė nelaimėlio koją.

Apie 23.35 val. Naujojoje Vilnioje moteris smurtavo prieš savo mamą. Pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kad tarp neblaivių moterų įvykio konfliktas ir įtariamoji nelaimėlei apdraskė veidą. Dėl smurto artimoje aplinkoje moteris buvo sulaikyta ir išgabenta į policijos komisariatą.

Paryčiais pareigūnai ir medikai skubėjo į pagalbą taip pat sužalotam vyriškiui. Pranešėjas teigė, kad jį sužalojo tėvas, kuris smūgiuodamas jam į veidą išmušė dantį.

Dėl padauginto alkoholio žmonių poelgiai tapo dar labiau nesuvokiami. Ulonų gatvėje šeima vieni kitiems kvietė pareigūnus. Vyras pranešinėjo, kad sūnus grasina jį nužudyti, o vos po kelių minučių moteris pranešė, kad jos vyras nori susidoroti ne tik su ja, bet ir jų sūnumi.

Be visų šitų įvykių buvo begalės kitų pranešimų apie konfliktus, už plaukų tampomas moteris, kaimynų muštynes bei apsirengti atsisakiusį smurtautoją (tik marškinėlius apsivilkęs vyriškis į komisariatą įžygiavo iškėlęs galvą).

Kirvis, vagys ir muštynės

Vilniuje žmonės ne tik smūgiavo į draugus bei artimuosius, bet ir gadino kitų žmonių turtą. Buvo pranešta, jog Ukmergės gatvėje vyriškis su kirviu išdaužė lengvojo automobilio langus.

Vilniaus apskrityje nerimo ir vagys. Gudelių kaime buvo apvogtas namas, o Grigiškėse įsilaužta į „Iki“ parduotuvę. Pirminiais duomenimis, į parduotuvę įsibrovė jaunuolis padedamas draugų. Jie jėga atvėrė duris, o į vidų įbėgęs vaikinas čiupęs maišą paspruko.

Paryčiais pilietiški vaikinai kreipėsi į policijos pareigūnus ir medikus - ant Šilo tilto pastebėjo sumuštą vyrą, kuriam buvo praskelta galva. Į įvykį atvykę pareigūnai surado vyriškį, jis buvo kruvinas, vilkėjo ploną megztuką. Pilietis paaiškino, kad susipyko su draugais ir paliko pas juos daiktus.

Aiškinantis įvykio aplinkybes medikai nustatė, kad vyro sužalojimai yra paviršutiniai. Nukentėjusysis atgavęs daiktus niekam pretenzijų nebeturėjo, teigė, kad niekas jo nemušė ir piktas ant draugų nuskubėjo namo. Alkoholio padauginę žmonės nesugebėjo taikiai išsiaiškinti savo nesutarimų.

Narkotinės medžiagos

Šventinę naktį nebuvo apsieitą ir be narkotikų, pasirodo, kad jaunimas dalinosi ne kūčiukais, o „žole“.

Gausios policijos pareigūnų pajėgos susirinko Tolminkiemio gatvėje. Pirminiais duomenimis, buvo vykdoma narkotinių medžiagų paieška, nes bute buvę asmenys sukėlė įtarimų. Policijos kinologas su šunimi nepaliko progos jaunuoliams išsisukti.

Pasirodo narkotikai buvo rasti net keliose vietose. „Žolė“ buvo slepiama stalčiuje ir tarp knygų įkištame maišelyje. Į areštinę dėl radinio buvo išgabentas vienas jaunuolis, jis prisipažino, kad tai jo draudžiamos medžiagos.

Naktį pareigūnai pradėjo ne vieną ikiteisminį tyrimą, visgi daugelis žmonių su policijos pagalba susitaikė ir šventinę naktį ėjo miegoti taikiai nusiteikę.