2018 m. į uostamiesčio policiją kreipėsi nepilnamečio mama. Moteris nurodė, kad jos sūnui patekus į gydymo įstaigą, ji iš medikų sužinojo, jog pastarasis vartoja narkotines medžiagas, kurias įgyja iš kitų asmenų. Susirūpinusi motina kreipėsi į policijos pareigūnus.

KPONTV pareigūnai atliko tyrimą ir nustatė Klaipėdos mieste narkotines medžiagas platinusius asmenis – 25 metų amžiaus vyrą ir jo 19 metų sugyventinę.

2019 m. pradžioje vienoje iš uostamiesčio gatvių buvo sustabdytas automobilis „VW Passat“, kuriuo vyko ši sugyventinių pora bei dar vienas jauno amžiaus vyras. Atlikę asmens kratas pareigūnai pas merginą rado apie 20 gramų kokaino. Analogiški kvaišalai, kurie, įtariama, ką tik buvo įsigyti iš automobilio vairuotojo, rasti ir automobilio gale sėdėjusio keleivio kišenėse, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Įtariama, kad automobilio vairuotojas, pamatęs jį stabdančius policijos pareigūnus ir pabūgęs gręsiančios atsakomybės, su savimi turėtas narkotines medžiagas perdavė merginai ir taip tikėjosi išvengti demaskavimo.

Tą pačią dieną atlikus kratą poros gyvenamojoje vietoje, buvo rasta ir paimta daugiau kaip 30 gramų kokaino, taip pat kanapių bei tablečių su psichotropine medžiaga MDMA.

Prieš teismą stos trys kaltinamieji – klaipėdiečiui ir jo gyvenimo draugei pareikšti kaltinimai dėl narkotinių medžiagų platinimo, o automobilio keleiviui – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų.