Gruodžio 16 d., apie 17 val. 44 min., Vilniuje, Taikos g., prie šiukšlių konteinerio, rastas naujagimis (įtariama, kad ką tik pagimdytas, nes su virkštele). Į įvykio vietą buvo nedelsiant Iškviesti medikai.

Vilniaus policija DELFI informavo, kad atvykę medikai konstatavo, kad vaikelis gyvas, anot jų, tai mergaitė.

Aptikus vaikelį policijos pareigūnai nedelsiant pradėjo ieškoti ir įtariamosios. Pasirodo, kad ji buvo netoliese, moteris gyvena pirmame namo aukšte. 34 metų amžiaus naujagimio motina sulaikyta, su ja dirba policijos pareigūnai.

Kūdikis gyvas – tai labai gera žinia

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovas DELFI sako, kad tai, kad kūdikis gyvas, yra gera žinia. Tačiau kol kas apie gimdyvę ir jos gyvenimo būdą žinios nėra surinktos.

„Mes dar negavome informacijos iš policijos, pagal įstatymus, mus turi informuoti per tam tikrą laiką. Perskaičiau pas jus, kad kūdikis gyvas – tai labai gera žinia. Tačiau įvykis dar labai šviežias, tad apie moterį kol kas nieko negalime pasakyti“, – paaiškino tarnybos atstovas spaudai Arūnas Malinovskis.

Gyveno su tėvais

Įvykio vietoje vietinė gyventoja papasakojo, kad naujagimio motina gyvena su tėvais. Teigiama, jog įtariamosios tėvai nežinojo apie dukters nėštumą, manė, kad jai nuo vaistų pučiasi pilvas.

Gimdyvę medikai išvežė į ligoninę. Vos gimęs mažylis buvo rastas tame pačiame name esančioje uždaroje konteinerio patalpoje. Kūdikis taip pat medikų rankose.

Kūdikį paliko ant žemės

Įvykio vietoje gausios kriminalistų pajėgos fiksavo bei ėmė kiekvienus nusikaltimo vietoje rastus pėdsakus. Be viso to, pareigūnai apsiklausė ne tik įvykio vietoje buvusį įtariamosios tėvą, bet ir kaimynus.

Paaiškėjo, kad naujagimis buvo padėtas ant betoninių grindų šalia konteinerio. Moteris nešdama kruviną vaikelį nuklojo visą taką kraujo lašų nuo savo buto durų iki konteinerio. Tai ir padėjo surasti įtariamąją.

Vilniaus policija DELFI informavo, kad bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti.

Vaikelio būklė stabili

DELFI pavyko išsiaiškinti, kad naujagimis paguldytas Santaros klinikų Vaikų ligoninės skyriuje.

Pasak medikų, vaikelio būklė stabili. Visgi teigiama, jog naujagimio kūno temperatūra yra nukritusi, dėl to jis yra šildomas ir akylai stebimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (590)