53 metų Šiaulių rajono gyventoja kiekvieną rytą Meškerių gatve pėsčiomis keliaudavo į darbą. Pakeliui ji sutikdavo ne vieną paspirtuku riedantį šiaulietį. Šios elektrinės transporto priemonės zyziantį garsą moteris buvo įsiminusi.

Policija pranešė, kad gruodžio 9-osios rytą šis garsas ją pasivijo iš nugaros. Moteris gręžėsi pažiūrėti, į kurią pusę jai reikėtų pasitraukti ir praleisti atvažiuojantį paspirtuką, tačiau nebespėjo - pajuto smūgį, kuris ją parbloškė ant žemės. Nugriuvusi moteris prarado sąmonę, o kai atsipeikėjo, nei paspirtuko, nei juo važiavusio asmens neberado.

Ligoninėje nukentėjusiajai buvo diagnozuotas veido nubrozdinimas, kaktos plėšta žaizda, nosies lūžimas, rankos sumušimas.

Į miesto gatves ir šaligatvius vis labiau okupuojančius paspirtukus buvome linkę žiūrėti kaip į pramogą, o ne kaip į rimtą viešojo eismo dalyvį, privalantį laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Paspirtuku važiuojantis eismo dalyvis yra prilyginamas motorinės transporto priemonės vairuotojui. Išriedamas į gatvę, kiekvieno elektrinio paspirtuko savininkas tampa viešojo eismo dalyviu ir privalo laikytis Kelių eismo taisyklėse nustatytų reikalavimų elektrinių dviračių vairuotojams.

Deja, ne visi paspirtukininkai tai yra įsisąmoninę. Eismo taisyklių nesilaikymas – tai jau užprogramuotas eismo įvykis su visomis iš to kylančiomis pasekmėmis: ikiteisminiu tyrimu ir baudžiamąja atsakomybe dėl sužaloto žmogaus.