Liko tik sulaukti nuosprendžio

Nemažo žiniasklaidos dėmesio sulaukusi E. Geležiūnienės byla – jau baigta nagrinėti. Penktadienį kaltinamajai tarus paskutinį žodį ji akcentavo savo vaiko neskriaudusi, o kaltinimai jai esą pareikšti nepagrįstai.

Smurtavo daugiavaikė motina prieš 5 metukų sūnų, ar mėlynės ant jo kūno atsirado vaikui pačiam užsigavus? Į šį klausimą turės atsakyti painią E. Geležiūnienės bylą nagrinėti baigęs teismas.

Nuosprendis byloje bus skelbiamas jau kitais metais.

Valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė siūlė E. Geležiūnienei skirti 1 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant vieneriems metams. Gynyba, palaikanti klientės poziciją, siekė išteisinimo.

Tyrimas pradėtas po darželio auklėtojos pranešimo

Ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš mažametį pradėtas praėjusių metų spalį, iš darželio, kurį lankė mažametis E. Geležiūnienės sūnus gavus pranešimą apie sumuštą vaiką.

Policijai darželio auklėtoja minėjo pastebėjusi daugybę mėlynių, esą jomis buvo nusėtas visas 5 metų berniuko kūnas: nugara, kojos bei rankos, praskeltas antakis. Pirminių apklausų metu berniukas buvo užsiminęs, kad prieš jį smurtavo motinos sugyventinis, tačiau po kurio laiko ikiteisminis tyrimas šio asmens atžvilgiu buvo nutrauktas.

Vėliau įtarimai pareikšti vaiko mamai E. Geležiūnienei. Bylos duomenimis, ji pradžioje pripažino smurtavusi prieš vaiką, tačiau netrukus visus kaltinimus ėmė neigti.

Evelina Geležiūnienė

Pasitelkė ir tyrimą poligrafu

Tyrimo metu, kol buvo atliekama beveik metus trukusi psichiatrinė ekspertizė, vaikas buvo paimtas iš šeimos, gyveno pas laikinąją globėją.

Ieškant atsakymo, meluoja motina, ar ne, buvo pasitelktas ir tyrimas poligrafu – melo detektoriumi. Tai gana reta priemonė tokio tipo bylose. Tačiau šio tyrimo rezultatai teisiamai daugiavaikei motinai nebuvo palankūs. Paaiškėjo, jog duodama parodymus moteris galimai melavo.

„Taip pat buvo atlikta teismo psichologų, psichiatrų ekspertizė nukentėjusiam mažamečiui. Negaliu slėpti tos informacijos, kad poligrafo duomenys nepalankūs poniai E. Geležiūnienei“, – anksčiau teigė prokurorė Auksė Lipkevičienė.

Evelina Geležiūnienė

Kaltinimus kategoriškai neigia, siekia išteisinimo

Kaltinamoji tvirtino, jog nebuvo sudavusi vaikui ir tikino, jog byloje nėra jokių objektyvių duomenų, galinčių patvirtinti jai pareikštus kaltinimus.

„Pats vaikas apie jokį smurtą nekalbėjo nei per apklausas, nei per ekspertizes, kuriu metu jam buvo bandoma įteikti, neva jis buvo mušamas. Vaikas viską neigė. Prokurorė reikalavo poligrafo, aš prašiau, kad atidėtų.

Bet jis buvo atliktas likus keturiom dienom iki gimdymo, tikiuosi teisėjas tai įvertins. Sieksiu, kad būčiau išteisinta. Sūnus dabar gyvena kartu su manimi, jo globėjos vardas tapo siaubu, jis labai bijo. Bet šiaip viskas stojasi į savo vėžes“, – kiek anksčiau yra minėjusi moteris.