Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos.

Šiuo metu įvykio vietoje dirba ir kuro išsiliejimą stabdo ugniagesiai. Žmonės nenukentėjo.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Tomas Digaitis informavo, jog, pirminiais duomenimis, nelaimė įvyko bendrovei „Gargždų geležinkelis“ pristačius cisternas klientui, tačiau nepasirūpinus saugiu cisternų pastatymu.

„Cisternos išriedėjo į Rimkų stoties teritoriją, kur Lietuvos geležinkelių budėtojų buvo operatyviai nukreiptos į aklikelį. Ten ir įvyko incidentas“, – nurodė jis.

Preliminariai išsiliejo 5 tonos dyzelino, įvykio vietoje dirba „Lietuvos geležinkelių“ darbuotojai bei ugniagesiai.

LNK žinios pranešė, jog dėl įvykio uždaryta Rimkų geležinkelio pervaža.

„Gargždų geležinkelio“ direktorius teigia, jog bendrovė atgabentas cisternas užtvirtino, o tolimesnius veiksmus su jomis atliko klientas, kuriam jos buvo atvežtos.

„Mes atliekame paslaugas vagonų padavimo iš Rimkų geležinkelio stoties į UAB „Gindana“ teritoriją. Šiandien 10.20 val. 20 krautų cisternų buvo atgabenta iš Rimkų geležinkelio stoties į UAB „Gindana“ teritoriją. Vagonai buvo užtvirtinti ir palikti bendrovei išsikrovimui“, – BNS sakė bendrovės direktorius Arūnas Grikšas.

„Manevrinius darbus išsikrovimo metu vykdo pati bendrovė ir šiuo atveju „Gargždų geležinkelis“ jokiu būdu nėra atsakingas už šito įvykio pasekmes. Mes nesame net priežastis to įvykio“, – pabrėžė jis.