M. Aleksiūnas DELFI pasakojo, kad ketvirtadienį nuo ryto dirbo Radviliškio ligoninėje – aiškinosi, kiek ligoninė turi tarnybinių automobilių, ar įstaigos vadovas nesinaudoja tarnybine mašina asmeniniais tikslais, kodėl perkama degalų net už 46 tūkst. eurų ir t.t.

Tiesioginės transliacijos metu ligoninės administracijos koridoriuje prie M. Aleksiūno priėjo buvęs savivaldybės tarybos narys, o dabar ligoninės direktorius V. Smalinskas. Tarp vyrų iškart kilo žodinis konfliktas, kurio metu direktorius prie žurnalisto priėjo itin arti, tada M. Aleksiūnas V. Smalinską nustūmė.

Po to M. Aleksiūnas iškvietė policiją. Tada V. Smalinskas parašė pareiškimą dėl nustūmimo. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo. O M. Aleksiūnas irgi ketina rašyti pareiškimą dėl direktoriaus elgesio: „Jis mane akivaizdžiai bandė provokuoti“.

Ligoninės direktorius nenorėjo DELFI pateikti savosios įvykių versijos: „Pradėtas ikiteisminis tyrimas, todėl negaliu komentuoti“.

Tai ne pirmas kartas, kai į žurnalisto ir direktoriaus santykius tenka kištis pareigūnams. Prieš porą mėnesių M. Aleksiūnas aiškinosi, kodėl Radviliškio ligoninė perka operacinį stalą už 70 tūkst. eurų, kai, pvz., Šiaulių ligoninė operacinį stalą nusipirko už 24 tūkst. eurų. Tąsyk policiją kvietė V. Smalinskas, supykęs, kad žurnalistas ligoninėje filmuoja be jo leidimo. Policija M. Aleksiūno veiksmuose neįžvelgė nieko nusikalstamo, tada ligoninės direktorius jį apskundė teismui. Šiomis dienomis teismas skundą atmetė.