Šie faktai paaiškėjo atvertus žmogžudystės bylą Kingstono Karūnos teisme, kur nagrinėjamas šių metų vasarą Rytų Londone įvykdyta žmogžudystė.

Birželio 17-osios naktį Stratforde, Whalebone Lane gatvėje buvo užpultas ir peiliu sužalotas vyras, kuris mirė įvykio vietoje. Netrukus paaiškėjo, kad velionis – 42 metų lietuvis Giedrius Juškauskas. Lietuvos pilietis mirė dėl daugybinių durtinių žaizdų.

Netrukus sulaikyti ir įtariamieji – velionio žmona 35 metų Asta Juškauskienė ir 25 metų Mantas Kvedaras. Moteris tyrimo metu apkaltinta nusikaltimo kurstymu, o vyras – žmogžudyste.

Bylos nagrinėjimo metu paaiškėjo, jog moteris su jaunesniu vyru užmezgė intymius santykius, tačiau jos sutuoktinis atsisakė su tuo taikstytis ir ją palikti, porą ir toliau siejo ne tik bendras gyvenimas, bet ir seksas.

Žinoma, tokia padėtis nepatiko jos meilužiui.

„Abu vyrai pretendavo į moters meilę, jautėsi jos verti. Tokia situacija neišvengiamai vedė į krizę. Tuomet iniciatyvos ėmėsi moteris. Ji ne tik žinojo, jog M. Kvedaras žada „pamokyti“ jos vyrą, bet ir skatino tai daryti, padėjo tam ruoštis. Moteris šioje byloje yra centrinė figūra, ji manipuliavo vyru, dirigavo veiksmams“, – teisme pasakojo prokuroras Huhgas Daviesas.

G. Juškauską naktį užpuolęs M. Kvedaras jį mirtinai subadė – palaikų ekspertizės metu rastos 35 durtinės žaizdos kakle, krūtinėje ir pečiuose. Kaltinamasis dėl žmogžudystės prisipažino.

M. Kvedaras jau anksčiau yra teistas, prieš 3 metus jis išėjo į laisvę po bausmės atlikimo Lietuvoje.

Meilės trikampį viduramžiams būdingu sprendimu – kova iki mirties – išspręsti neva pasiūliusi A. Juškauskienė apklausų metu savo kaltę neigia. Nustatyta, kad netrukus po nusikaltimo moteris darė viską, kad panaikintų bet kokį ryšį su kaltinamuoju: trynė žinutes iš telefono, melavo policijos pareigūnams.

„Ji bandė sudaryti įspūdį, kad laikėsi nuo vyrų nuošaliai ir nieko nežinojo apie nusikaltimą“, – tikina prokuroras.

Lietuvei gresia atsakomybė už nusikaltimo kurstymą ir pareigūnų klaidinimą.

Byla toliau nagrinėjama teisme.