Lapkričio 29 d., apie 16.52 val., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai gavo pranešimą, kad Vilniuje, Žirmūnuose, iš degalinės pasišalino automobilis BMW, kuriuo važiavę trys vyrai prisipylė 130,18 l degalų ir, už juos nesumokėję, išvažiavo. Degalinė patyrė 148,28 eurų nuostolį.

Į šį pranešimą nedelsiant buvo sureaguota. BMW ir jame buvę trys vyrai (gimę 1980 m., du – 1998 m.) sulaikyti Žemaitės g. Apžiūros metu automobilyje rasti 3 polietileniniai maišeliai ir 1 folijos lankstinukas su augalinės kilmės medžiaga, įtariama, narkotine medžiaga, praneša sostinės policija.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d.) ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.).

Atliktų kratų metu pareigūnai rado svetimų automobilių numerius, priemones degalų perpylimui bei kitą įranga.

21 metų jaunuoliai policijai žinomi – abu nekart teisti už analogiškus nusikaltimus, be to, jiems šiuo metu atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl degalų vagysčių iš degalinių.