Policija pranešė, kad lapkričio 19 d. Naujojoje Vilnioje pareigūnai sulaikė du asmenis (gimusius 1980 m. ir 1973 m.).

Kratos metu anksčiau teisto vyro (gimusio 1980 m.) namuose rasta ir paimta augalinės kilmės žalsvos spalvos galimai narkotinės medžiagos, priemonės narkotinėms medžiagoms fasuoti, grynieji pinigai, įtariama, gauti už narkotinių medžiagų platinimą, ginklas, peilis, kontrabandinės cigaretės.

Jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.), neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis (LR BK 253 str. 1 d.), antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimo arba pagrobtojo panaudojimo (LR BK 302 str. 1 d.). ir paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Anksčiau neteistam vyrui (gimusiam 1973 m.) už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (LR BK 259 str. 1 d.) gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Jam paskirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumentų paėmimas.

Lapkričio 14 d. Naujojoje Vilnioje buvo sulaikyti 5 asmenys, iš kurių trims anksčiau teistiems asmenims (gimusiems 1989 m., 1955 m. ir 1986 m.) pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.), jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kitiems dviem (gimusiems 1986 m. ir 1981 m.) pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (LR BK 259 str. 1 d.) ir paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Įtariamųjų namuose atliktų kratų metu rasta ir paimta narkotinės medžiagos bei priemonės joms fasuoti.