Incidentas įvyko apie 11 valandą. Oslo gatve centro link važiavusio vilkiko vairuotojas vežė cisterną. Vairuotojas neapskaičiavo gabaritų ir įstrigo po pėsčiųjų tiltu.

Pasak policijos pareigūnų, apgadintas ne tik tiltas, bet ir dar keli lengvieji automobiliai.

Vilkiko vairuotojas pareigūnams pasakojo, kad vežė sunkiasvorį gabaritinį krovinį su visais leidimais. Jis važiavo numatytu maršrutu, bet galimai buvo blogai apskaičiuotas tilto aukštis ir vilkikas nepravažiavo pro jį.

Anot pareigūnų, vilkikas negali pajudėti nei pirmyn, nei atgal. Įmonė turės spręsti, kaip ištraukti įkalintą transporto priemonę.

Teigiama, kad nuo tilto nukritę betono gabalai apgadino dar ir kitas transporto priemones. Žmonės įvykio metu nenukentėjo.

Centro link buvo susidariusi milžiniška spūstis.

Eismas nebuvo uždarytas, automobiliai galėjo važiuoti antra eismo juosta.

Papildyta

Žmonės feisbuke pasidalino informacija, kad vilkikas buvo patrauktas, o eismas visiškai atlaisvintas.

Vilniaus miesto savivaldybė susisiekė su DELFI ir pateikė komentarą.

„Vilniaus miesto savivaldybė neišdavė leidimo bendrovei „Traidenis“ vežti pavojingą krovinį sostinės gatvėmis, o Kelių direkcijos išduotas leidimas galioja tik valstybinės reikšmės keliuose. Be to, minėta bendrovė neturėjo ne tik leidimo, bet ir tikslaus maršruto projekto.

Artimiausiu metu Vilniaus miesto savivaldybė kreipsis į kaltininkus dėl žalos atlyginimo, nes eismo įvykio metu buvo apgadintos tilto konstrukcijos, susidarė eismo spūstis ir sutriko viešojo transporto darbas“, - komentare rašė Vilniaus miesto savivaldybė.