Nuosprendis, kuris iš esmės nieko nepakeis. Taip galima pavadinti Kauno apylinkės teismo sprendimą skirti 4 metų įkalinimo bausmę praeityje 6 kartus teistam M. Mažeikai, kuriam prieš tai jau skirta 12 metų laisvės atėmimo bausmė. Šį nuosprendį Asilas yra paskundęs, tad jam įsiteisėjus abi skirtos bausmės turėtų būti bendrinamos.

Šį kartą M. Mažeika nuteistas už tai, kad praėjusių metų lapkričio pabaigoje itin žiauriai sumušė savo sugyventinę ir ją laikę įkalinęs nuomojamame bute, Žemaičių gatvėje.

Moteris išlaisvinta specialios operacijos metu, kai butą, kuriame M. Mažeika su sugyventine buvo užsirakinęs, šturmavo policijos pareigūnai. Policija ant kojų pakelta sulaukus moters artimųjų pranešimo, kad jos gyvybei gali grėsti pavojus.

Atvykusių policininkų M. Mažeika į butą neįsileido, todėl į pagalbą buvo pasitelkti ugniagesiai. Jie bandė į butą antrame aukšte patekti per langą. Tačiau pradėjus laužti buto duris, jas atrakino viduje buvęs Asilas.

Liūdnai pagarsėjęs Kauno gangsteris buvo sulaikytas, sumušta jo sugyventinė išvežta į ligoninę, o kratos metu jo bute rasta įvairių narkotinių medžiagų. Kokaino pėdsakų vėliau aptikta ir Asilo kraujyje.

Šį nusikaltimą M. Mažeika įvykdė tuo metu, kai Kauno apygardos teisme buvo nagrinėja byla, kurioje jis kaltintas 2016 metų kovą nušovęs „Agurkinių“ gaujai priklausiusį Igorį Leškevičių, aukos lavoną išmetęs miškelyje, o automobilį, kuriuo gabentas negyvėlis, sudeginęs.

Kaltę neigęs M. Mažeika teismo nuosprendžio laukė laisvėje. Jis buvo pateikęs medikų pažymas apie diagnozuotą onkologinę ligą bei paskirtą gydymą.

Būdamas laisvėje Asilas siautėjo toliau, ne tik sumušė sugyventinę, bet ir neturėdamas teisės vairavo automobilį, sustabdžius policijos pareigūnams juos bandė papirkti 50 eurų kupiūra.

Už I. Leškevičiaus nužudymą Kauno apygardos teismas M. Mažeikai skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turės atlikti pataisos namuose. Kaip jau minėta, šį nuosprendį M. Mažeika apskundė, tad jis formaliai dar nėra įsiteisėjęs.

Nužudytojo žmonai teismas priteisė 1 tūkst. 293 eurų turtinės ir 20 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą, 1150 eurų už advokato pagalbą, nužudytojo sūnui – 20 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą, išlaikymą kas mėnesį mokamomis 175 eurų periodinėmis išmokomis nuo 2016 m. kovo 30 d. iki jo pilnametystės.

Dėl neprognozuojamo elgesio Asilo pravardę pelnęs, Vilijampolės nusikalstamam susivienijimui priklausęs M. Mažeika Kauno kriminaliniame pasaulyje išgarsėjo dar 2000 metais, kai su bendrininkais plėšikavo keliuose – grobė vilkikus. Kartu su M. Mažeika – Asilu dėl šių nusikaltimų buvo sulaikytas Ernestas Buiva, pravarde Beždžionė, Renaldas Velička – Kazys. Policijos pareigūnai šią grupuotę buvo juokais praminę „Zoologijos sodo“ gauja.