Kaip BNS sakė Klaipėdos miesto agentūros vedėjas Romualdas Dužinas, "Klaipėdos vandenų" darbuotojui bus skirta 300 litų bauda - penktadienį jam surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl pareigos saugoti aplinką nevykdymo.

"Administracinė nuobauda paskirta darbų vadovui, kuris buvo atsakingas už šito objekto (nuotekų vamzdyno - BNS) priežiūrą, bendrą techninę būklę ir nepranešimą laiku apie nelaimę", - informavo R.Dužinas.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad gamtos išteklių naudojimo ar aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimai, atsiradę dėl pareigūno, kuris nesiėmė priemonių jiems išvengti, kaltės, užtraukia baudą nuo 200 iki 400 litų.

Ekologinė nelaimė Klaipėdoje įvyko praėjusią savaitę, kuomet trūko pagrindinė uostamiesčio nuotekų linija - 6 metrų gylyje esantis gelžbetonio vamzdis, kuriuo iš uostamiesčio į Dumpių vandens valymo įmonę pumpuojami teršalai, likę filtruojant kanalizacijos vandenį. Per atsiradusią skylę vamzdyje fekalijos plūstelėjo į netoliese esantį Smeltės upelį, o juo pasiekė Kuršių marias.

Kaip BNS sakė įmonės Nuotekų departamento direktorius Algimantas Jegnėškus, avarijos priežastis - nekokybiški vamzdžiai. Dėl vamzdžio avarijos teko atidaryti avarinę nuotekų išleidimo sklendę ir fekalijos tekėjo į Kuršių marias. Per 12 val. iki avarijos padarinių likvidavimo trečiadienį popiet, į marias galėjo nutekėti apie 27 tūkst. kubinių metrų teršalų.

Aplinkos taršos mastus bei gamtai padarytą žalą dar tikslina specialistai.

Per pastaruosius kelerius metus Klaipėdoje tai jau ne pirma tokia avarija. 2001 metais, pačiame vasaros įkarštyje, į marias ir Baltijos jūrą buvo išsiliejęs didelis kiekis fekalijų.