Sekmadienį VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Varėnos komandos pareigūnai Varėnos rajono Daržininkų kaimo ribose stabdė automobilį „Audi A6“. Ši vieta yra netoli sienos su Baltarusija. „Audi“ vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti ir padidinęs greitį nulėkė kaimo keliu. Pasieniečiai tarnybiniu visureigiu „Toyota Land Cruiser“ su įjungtais šviesos ir garso signalais jį nusivijo.

Gaudynės Varėnos rajono keliais tęsėsi apie 20 kilometrų. Kai kur bėglys nuo pasieniečių bandė atitrūkti skriedamas 180 km/val. greičiu, tačiau nesėkmingai. Gaudynės vyko asfaltu ir žvyrkeliu, o jų pabaiga - miško keliukais. Matyt, supratęs, kad pabėgti nepavyks, „Audi“ vairuotojas Varėnos rajono Kamorūnų kaimo ribose mašiną paliko likimo valiai ir iki privažiuojant pasieniečiams paspruko į mišką, praneša VSAT.

Buvo iškviestas VSAT kinologas su šunimi, bet bėglys nerastas. Galima jo tapatybė nustatinėjama.

„Audi A6“ buvo gabenama 11 500 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 34 tūkst. eurų.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Audi A6“ ir cigaretės saugomi Varėnos pasienio rinktinės padaliniuose.