Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius DELFI patvirtino, kad pranešta, jog iš ventiliacijos veržiasi dūmai. Įvykio aplinkybės dar aiškinamos.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos keturios ugniagesių autocisternos. DELFI pavyko sužinoti, kad ugniagesiai surado gaisro židinį. Teigiama, kad rūsyje, techninėje patalpoje, kilo gaisras, dėl kurio buvo uždūmintos visos sporto klubo „Impuls“ patalpos.

Buvo evakuoti ne tik klubo klientai, bet ir darbuotojai. Policijos pareigūnai prižiūrėjo tvarką ir neleido žmonėms artintis prie pastato.

Pirminiais duomenimis, sužalotų asmenų nebuvo.

„Impuls“ tinklo vadovas Antanas Sakalauskas pakomentavo įvykį sporto klube.

„Sostinės Kareivių g. įsikūrusiame „Impuls“ klube sekmadienio pavakarę užsidegė pastato rūsyje esantis ledo kambario generatorius. Dūmus pastebėję klubo darbuotojai nedelsiant evakavo lankytojus. Po 7 minučių atvykus ugniagesiams, policijai ir greitosios pagalbos medikams, evakuacija jau buvo baigta. Niekas iš klientų ir darbuotojų nenukentėjo. Gaisro židinys per 15 minučių buvo užgesintas. Kol kas gaisro priežastys neaiškios – jos bus tiriamos“, - rašė A. Sakalauskas.

Klientė išsakė savo nuomonę

Su DELFI susisiekė sporto klube „Impuls“ buvusi moteris, ji pareiškė, kad įmonės vadovas pateikė melagingą informaciją - juos evakavo policija.

„Buvome „Impuls“, ką tik baigėm su vyru plaukioti baseine ir planavome eiti i pirtį. Kažkur labai toli vos girdimai veikė priešgaisrinė signalizacija. Apsidairėme, bet viskas buvo ramu: lankytojai ramiai vaikščiojo, šnekučiavosi, plaukiojo, o treneriu nesimatė. Pagalvojome, gal suveikė per klaidą. Paėjome link pirčių, prieš mus pralėkė treneris, vos nepaslydo, ir dingo rūbinėse. Tik paėję toliau pamatėme, kad visa galinė klubo dalis užtraukta baltais dūmais. Pasklido nemalonus kvapas.

Darbuotojai vis dar nepranešė, kas vyksta ir neparagino visų susirinkti daiktus ir išeiti. Matėme, kad žmonės blaškosi, nesupranta kiek tai rimta, paskubėjome i persirengimo kambarį, nors mums užeinant daug žmonių dar ramiai plaukiojo baseinuose ir ilsėjosi pirtyse.

Rūbinėje stipriai kaukė signalizacija, vyrų rūbinėje buvo naujų, ką tik atėjusių klientų, kurie nesuprato kas vyksta, kur visi bėga.

Administracija nepranešė vienos aiškios informacijos, kad reikia kuo skubiau palikti patalpas. Kai prie registratūros pamačiau policijos pareigūnus, supratau, jog viskas rimta. Jie nuėjo į rūbines“, - DELFI rašė moteris.

Puikus pareigūnų darbas

Moteris taip pat atskleidė ir apie išsigandusį ir pasimetusį vaiką. Anot jos, vaikas galimai buvo plaukimo treniruotėje be mamos, o incidentui įvykus mažametis buvo išgąsdintas.

„Tad žmonės nebuvo evakuoti tarnyboms atvažiavus. Nebuvo jokių pranešimų apie evakuaciją garsiakalbiais, nebuvo suplanuoto, informuoto evakavimo.

Rezultate, gaila, bet „Impuls“ darbuotojai buvo pasimetę. Visą laiką reikėjo vadovautis savo nuojauta, nes pranešimų apie evakuaciją nebuvo. Tuo tarpu policijos pareigūnai suveikė puikiai. Jie iškart bėgo pristabdyti mašinų srauto prie išvažiavimo ir leisti dideliam kiekiui mašinų kuo skubiau palikti „Impuls“ parkingą.

Ugniagesiai ir greitoji pagalba taip pat atskubėjo didelėmis pajėgomis ir greitai. Jų dėka pasijutome saugiai. O iš „Impuls“ darbuotojų norėtųsi paprašyti labiau išdirbtos reakcijos, sąveikos su klientais, organizuoto klientų išvedimo iš sporto klubo (išeinant veikė sukamieji varteliai, tad žmonės turėjo pridėti po vieną pirštą, kad varteliai nuskenuotų ir išleistų, o skaitytuvas jau seniausiai stringa - suveikia iš kas 20 karto, ir jo niekas net nesiruošia taisyt. Jis buvo administratorės išjungtas, kad išleisti be piršto pridėjimo tik moterų rūbinės pusėje ir tik evakuacijos pabaigoje), kad žmonės aiškiai suprastu ar reikia palikti patalpas, ar reikia tai padaryti nedelsiant bei techniškai galėtų tai padaryti be problemų.

„Impuls“ atsakymas į priekaištus

DELFI susisiekė su „Impuls“ atstove spaudai, kuri plačiau paaiškino įvykusią situaciją ir atsakė į klientės nepasitenkinimą.

Įvykio metu darbuotojai patys evakavo žmones. Anot „Impuls“ atstovės spaudai, buvo keli asmenys, kurie nesuprato situacijos rimtumo ir toliau atlikinėjo savo reikalus pastate.

Taip pat buvo atskleista, kad sukamieji varteliai iš tiesų buvo užstrigę, bet atvykus tinklo vadovui viskas buvo sutvarkyta. „Impuls“ taip pat teigė, kad per garsiakalbius informacija nebuvo teikiama, visgi, žmones ragino išeiti patys darbuotojai.

Anot „Impuls“, bus pradėtas tyrimas dėl gaisro ir dėl darbuotojų darbo.