Pranešimas apie automobilio ir autobuso susidūrimą buvo gautas šeštadienį 6.52 val. skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius DELFI informavo, kad lengvajame automobilyje buvo įkalinti du žmonės - vairuotojas ir keleivė, jiems reikėjo skubios medikų pagalbos. Pirminiais duomenimis, į įvykio vietą atvykę gelbėtojai asmenis rado be sąmonės.

Pasitelkę specialią įrangą ugniagesiai asmenis išvadavo iš automobilio ir perdavė medikams.

Avarijos metu du automobiliu „Citroen“ važiavę žmonės – vyras, gimęs g. 1935 metais, ir moteris, gimusi 1942 metais.

Vilniaus apskrities pareigūnai teigė, kad įvykio metu buvo sužalotas vyras ir moteris, jie buvo išgabenti į ligoninę. Tą pačią dieną BNS informavo, kad lengvojo automobilio vairuotojas ligoninėje mirė, sekančią diena policija pranešė, jog neišgyveno ir keleivė.

Anot policijos, autobuse važiavę asmenys nenukentėjo. „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė patvirtino, kad pirminiais duomenimis, nei autobuso keleiviai, nei vairuotoja nenukentėjo, o įvykio aplinkybės tiriamos.

Vėliau policija patvirtino, kad avarija įvyko dėl lengvojo automobilio vairuotojo kaltės: „Citroen Saxo“, vairuojamas 84 metų vyro, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su maršrutiniu autobusu „Solaris Urbino“.