Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai lapkričio 6 d., apie 19.00 val., apsilankė Vilniaus romų tabore.

Pirminiais duomenimis, buvo sulaikyta romų tautybės moteris. Policijos pareigūnai nelegaliai pastatytame name atliko kratą ir surado bei paėmė apie 20 gramų augalinės kilmės medžiagos, taip vadinamos „žolės“.

Sulaikytoji pati gyvena nuomojamame bute Vilniaus mieste, tačiau kiekvieną dieną atvažiuoja aplankyti savo dukrų, gyvenančių Vilniaus tabore.

Sulaikant minėtą moteriškę giminaičiai (tarp kurių buvo ir nepilnamečiai) labai piktinosi pareigūnų veiksmais, nes jie nesuprato, kad „žolė“ yra draudžiamos narkotinės medžiagos, už kurių laikymą yra pradedamas ikiteisminis tyrimas.

Pasak romų, tai ne narkotikas, o atsipalaidavimo priemonė, kurią vartoja ne tik suaugę bet ir nepilnamečiai romų tautybės asmenys.

Abi jos dukros yra nėščios ir greitai gimdys, vienai jau bus trečias vaikas, kitai nepilnametei (17) - pirmas.

Sulaikytoji uždaryta į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto narkotinių medžiagų disponavimo. Minėta moteris anksčiau yra teista dėl narkotinių medžiagų platinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)