Britų žiniasklaida praneša, kad tarptautinė organizuoto nusikalstamumo grupuotė iš Jungtinės Karalystės išvežė šimtus milijonų svarų nešvarių grynųjų.

251 tūkst. svarų grynaisiais buvo aptikti automobilio, stovėjusio Princess Parkway Mančesteryje, bagažinėje, dar milijonas svarų grynaisiais buvo aptikti „saugiame” name Koventryje.

Kartu su trisdešimtmečiu Arturs Nespors bei 42 metų amžiaus Alexksej Rybnikov, neturinčiais nuolatinės gyvenamosios vietos Jungtinėje Karalystėje, sulaikytas 40 metų amžiaus lietuvis M. Stancikas, gyvenęs Koventryje.

Visi trys vyrai buvo tarptautinės organizuoto nusikalstamumo grupuotės, besivertusios cigarečių bei narkotikų kontrabanda ir pinigų plovimu, nariai.

Policijos operacijos metu kartu su M. Stanciku automobilyje buvo 43 metų amžiaus lietuvis Agnius Sindaras.

A. Nespors ir A. Rybnikov buvo sulaikyti vėliau tą pačią dieną, policijai didžiules grynųjų sumas atradus lagaminuose.

Lenkų, lietuvių, estų ir ispanų policijos pajėgos vienu metu atliko reidus, kurių metu buvo sulaikyta dar 18 asmenų.

Kratos buvo atliktos 40 namų, pareigūnai juose aptiko per aštuonis milijonus eurų grynaisiais, deimantų, aukso luitų, papuošalų ir prabangių automobilių.

Taip pat buvo rastas didžiulis kiekis cigarečių ir narkotinių medžiagų.

Manoma, kad nuo 2017 iki 2019 metų gauja pardavė nelegalių medžiagų daugiau nei už 680 milijonų svarų.

A. Nespors, A. Rybnikov ir M. Stancikas Birmingemo karališkajame teisme prisipažino dėl pinigų plovimo ir trečiadienį buvo nuteisti.

A. Nespors ir A. Rybnikov kalės po penkerius metus ir tris mėnesius, M. Stancikas - du metus ir tris mėnesius. A. Sindaras buvo deportuotas.