Jau du kartus teistas vyras šių metų rugsėjo 19 d. buvo sustabdytas Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės pareigūnų. Kelyje Panevėžys–Šiauliai ties Smilgių kaimu sustabdyto įtariamojo automobilyje rasta daugiau nei 5500 pakelių cigarečių be banderolių.

Tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai manyti, kad cigaretes vyras pirko Vilniaus rajone ir vežė į namus Kuršėnuose. Pasak kaltinamojo, įsigyti cigarečių jis vyko jau ne pirmą kartą.

Nuvykus į sutartą vietą apie 4 val. ryto, kuršėniškio laukė Baltarusijos pilietis, kuris padėjo iškrauti cigaretes iš baltarusiškais numeriais pažymėto automobilio ir pardavė jam cigaretes. Kaltinamasis už cigaretes sumokėjo 7000 eurų ir pajudėjo namų link.

Tą pačią dieną vyro namuose atlikta krata. Pareigūnai rado dar 6820 pakelių cigarečių be banderolių. Šias cigaretes buvo įsigijęs iš to paties Baltarusijos piliečio dar rugpjūčio mėnesį. Bendra aptiktų cigarečių vertė – daugiau nei 41 tūkstantis eurų.

Vyras pripažįsta kaltę ir gailisi. Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis numato baudą arba laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)