2019 m. sausio mėn. Klaipėdos ir Šiaulių apskričių VPK ONTV pareigūnai, dalyvaujant Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojams, atliko kratą Šiaulių mieste pas įtariamąjį, siejamą su organizuotu nusikalstamumu.

Nustatyta, kad praeityje ne kartą reikalų su teisėsauga dėl vagysčių, išžaginimo, plėšimo, neteisėto disponavimo ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis bei kitų nusikaltimų turėjęs 1963 m. gimęs šiaulietis nepasimokė iš savo praeities klaidų, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Kratos gyvenamojoje patalpoje metu pas kaltininką teisėsaugininkai rado ir paėmė didelės sprogstamosios galios sprogmenis (tris rankines granatas ir jų sprogdiklius), didelį kiekį (132 vienetus) šaudmenų, dvi padegamąsias virvutes, 2 radijo ryšio slopintuvus, įrankius skirtus įsilaužti bei kt.

Ikiteisminis tyrimas kaltininko atžvilgiu buvo atskirtas iš kito didelės apimties rezonansinio tyrimo ir perduotas Šiaulių apygardos teismui. 2019 m. spalio mėn. pabaigoje Šiaulių apygardos teismas anksčiau už įvairius nusikaltimus aštuonis kartus teistam šiauliečiui, praeityje pripažintam pavojingu recidyvistu, paskyrė 6 metų laisvės atėmimo bausmę.

Kadangi kaltinamasis prisipažino įvykdęs nusikalstamas veikas ir byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, paskirta bausmė sumažinta trečdaliu – nelaisvėje šiaulietis turės praleisti 4 metus.