Prisidengiant maisto produktų importu į Jungtinę Karalystę per du kartus bandyta įvežti apie pusę tonos kanapių, kurių vertė juodojoje rinkoje siekia apie 5 mln. svarų sterlingų.

Abiem atvejais (2016 m. balandžio 5 d. ir 2016 m. birželio 16 d.) narkotikai slėpti tarp olandiško sūrio siuntų. Jie aptikti per transporto priemonių patikrinimą Doverio perkėloje.

Už narkotikų kontrabandą Maidstone’o Karūnos teismas šių metų spalio 31-ąją bausmes skyrė dviems Olandijos piliečiams – Dominicui Leemanui (29 m.) ir Henrikui Rubenui (28 m.). Pirmasis į kalėjimą pasiųstas 5,5 metams, antrasis – 6 metams.

Ilgiau nei 3 metus trukusio tyrimo metu išsiaiškinta, kad šie vyrai buvo tik maža dalis plataus narkotikų kontrabandos tinklo, teigia nacionalinė nusikalstamumo agentūra (NCA).

Tyrėjų teigimu, tinklui priklausė Slougho mieste registruota fiktyvi įmonė, į kurios nuomojamus sandėlius turėjo būti atvežtas ir perskirstytas nelegalus krovinys, o maisto produktai – keliauti atgal į Olandiją ir vėl panaudoti kvaišalų pervežimui.

„Tai didžiulis smūgis nusikalstamam tinklui, kuris bandė įvežti į JK narkotikus.

O ta porelė galvojo, kad gali mus apkvailinti maskuodama kanapes maisto siuntomis“, – sakė NCA padalinio vadovas Martinas Grace’as.