Greitis buvo tikrinamas Geležinio Vilko g., prie išvažiavimo iš tunelio (čia leidžiamas greitis 60 km/val.). Pasak reide dalyvavusių pareigūnų, dominavo BMW, didesnioji dalis pažeidėjų vairavo būtent šios markės automobilius. Du iš jų nepakluso stabdomi policijos.

Pirmasis nepakluso BMW, važiavusio 110 km/val. greičiu, vairuotojas. Jis spruko padidinęs greitį. Pareigūnai jį vijosi, tačiau bėgliui pavyko pasprukti. Kadangi užfiksuoti automobilio numeriai, savininkui už akių surašyti protokolai dėl leidžiamo greičio viršijimo ir nepaklusimo reikalavimui sustoti.

Apie vidurnaktį stabdomas nestojo dar vieno BMW vairuotojas (manoma, lenktyniavęs su kitu BMW). Užfiksuotas šio automobilio greitis – 153 km/val. Stabdomas vairuotojas dar labiau padidino greitį. Pareigūnų manymu, spruko maždaug 200 km/val. greičiu. Tačiau policininkai spėjo užfiksuoti numerius, be to, mašinos išvaizda išskirtinė – ant šonų ir galo užrašai, itin plačios padangos ir t.t.

Netrukus pareigūnai šį BMW (paruoštą varžyboms – automobilis palengvintas, salone saugos lankai ir t.t.) aptiko stovintį netoliese esančioje A. Goštauto g. Jame sėdėjo vaikinas su mergina. Vaikinas tvirtino nuo policijos nebėgęs, leistino greičio neviršijęs, važiavęs lėtai ir atsargiai.

Iš 16 greičio mėgėjų, septyni leistiną greitį viršijo daugiau nei 50 km/val. Už tokį viršijimą ne tik skiriama bauda nuo 450 iki 550 eurų, bet ir atimama teisė vairuoti nuo vieno iki šešių mėnesių.

Keturi vairuotojai nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 km/val. Penki viršijo daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 km/val.

Pasak pareigūnų, naktimis Geležinio Vilko gatvė virsta lenktynių trasa.