Aštuoni vairavo neturėdami tam teisės. Trys iš jų dar ir girti. Už vairavimą neturint tam teisės ir neblaiviam, gresia ne tik bauda, bet ir automobilio konfiskavimas. Todėl 7 klasės BMW, „Audi A4“ ir „Peugeot 306“ išvežti į policijos sulaikytų automobilių aikštelę.

Daugiausiai pripūtė teisės vairuoti neturintis „Audi A4“ vairuotojas (gim. 1978 m.) – 1,66 prom. Buvęs policijos pareigūnas (į pensiją išėjęs prieš porą metų) staigiai prasiblaivė – maždaug po 25 minučių, per pakartotinį tikrinimą alkotesteris parodė 1,13 prom. Tad baudžiamosios atsakomybės vyras išvengė.

Daugiau nei pusantros promilės buvo nustatyta ir vairuotojai. Moteris pripūtė 1,60 prom. Bet ji irgi išvengė ikiteisminio tyrimo, nes antro patikrinimo metu ji jau buvo šiek tiek prablaivėjusi – 1,47 prom.

Vairuotojo pažymėjimo neturinčiam „Peugeot 306“ vairuotojui nustatytas 0,57 prom. neblaivumas.

O BMW vairavusiam jaunam vyrui, neturinčiam teisės vairuoti, nustatytas 0,96 prom. girtumas. Policininkams įtarimų sukėlė ir BMW keleivis. Jis buvo apieškotas. Vidinėje kišenėje LKPT pareigūnas aptiko maišelį su, įtariama, hašišu. Po to buvo iškviestas policijos kinologas su tarnybiniu šunimi, kuris patikrino automobilio saloną. Peleninėje šuo aptiko suktinės nuorūką su kanapėmis. BMW keleivis uždarytas į areštinę.

Reido metu įkliuvo dar penki vairuotojai, neturintys teisės vairuoti. Bet šitie buvo blaivūs.

LKPT pareigūnai šio reido metu tikrino ir važiavimo greitį. Už leidžiamo greičio viršijimą nubausta maždaug 15 vairuotojų.

Papildyta. Šeštadienį LKPT pareigūnai reidą surengė ir Vilniuje. Pirmoje dienos pusėje vairuotojai buvo tikrinami prie Gariūnų. Čia įkliuvo trys neblaivūs: 0,60, 0,96 ir 0,98 prom.

Po pietų sustabdyti dar du neblaivūs. Baltosios Vokės g. sustabdytam vairuotojui nustatytas 0,54 prom. neblaivumas. O Eišiškių pl. apie 15 val. įkliuvo dienos rekordininkas. „VW Polo“ vairavęs vyras pripūtė 1,80 prom. Nuo baudžiamosios atsakomybės jo neišgelbėjo antras patikrinimas – 1,57 prom.

Šis vairuotojas neblaivus buvo įkliuvęs ir rugsėjį. Tąsyk jam nustatytas lengvas girtumas. Jam buvo skirta bauda ir atimta teisė vairuoti. Nuobauda įsigaliojo prieš dešimtį dienų, spalio 16 d. O dabar vėl važinėjosi dar girtesnis ir be vairuotojo pažymėjimo. Šįkart jis bus baudžiamas du kartus: administracine tvarka už vairavimą neturint tam teisės, baudžiamąja – už tai, kad vairavo, kai girtumas viršija pusantros promilės. Automobilis, tikėtina, bus konfiskuotas, todėl jis išvežtas į policijos sulaikytų transporto priemonių aikštelę.