Pirmadienį, spalio 21 d., Kauno miesto Santakos policijos komisariate dirbantys pareigūnai Kaune, Raudondvario plente, surengė operaciją, kurios metu namo rūsyje rado užmaskuotą narkotinių medžiagų auginimo laboratoriją.

Nors rūsys buvo užmaskuotas, tačiau patekus į jį rastos dar vienos užslėptos patalpos, įrengtos jau po rūsio grindiniu – būtent ten ir buvo užsiiminėjama „augalininkyste“. Kanapėms auginti buvo įrengtos šildymo ir vėdinimo sistemos, praneša Kauno apskrities policija.

Iš visų patalpų, kuriose pareigūnai šią savaitę atliko kratas, buvo rastas ir paimtas 21 vazonas su kanapių augalais ir dvi dėžės su džiovintomis kanapėmis. Taip pat pareigūnai aptiko įrangą, reikalingą sverti kanapėms, ir paslėptus šaunamuosius ginklus.

Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 265 str. 1 d., dėl neteisėto kanapių auginimo ir atlieka tolimesnius ikiteisminio tyrimo veiksmus. Už tai numatoma baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.